Daniel Radcliffe, felç kalan dublörünün belgeselini çekiyor

Yayın tarihi: 25 Ekim 2023 Çarşamba 3:49 pm - Güncelleme: 25 Ekim 2023 Çarşamba 3:49 pm

Daniel Radcliffe, Harry Potter serisinde dublörlüğünü yapan ve bu esnada kaza geçirerek felç kalan David Holmes’ün hikayesini anlatan belgesel çekiyor.

Daniel Radcliffe, bir HBO belgeseli için Harry Potter sersindeki dublörü David Holmes ile birlikte çalıştı. David Holmes, setteki bir kazada boynunu kırmadan önce neredeyse tüm seride Radcliffe’in dublörü olarak çalıştı.

Holmes, serinin son iki filmi dışındaki tüm filmlerinde yıllar boyunca Radcliffe ile işbirliği içindeydi. Ancak Holmes, 2010 yapımı Harry Potter ve Ölüm Yadigarları: Bölüm 1 filminin setinde kaza geçirerek boynunu kırdı. Yaşanan kazadan sonra Holmes’un göğsünden aşağısı felç kaldı.

David Holmes: Hayatta Kalan Çocuk isimli belgeselde de ilk Harry Potter filminde Daniel Radcliffe’nin dublörünü oynamak üzere seçilen, İngiltere’den olağanüstü bir genç jimnastikçi olan dublör David Holmes’un hikayesini konu alıyor.

Trajik kaza Holmes’un hayatını altüst ederken Daniel Radcliffe ve diğer oyuncular Holmes ve ailesini desteklemek için sık sık dublörün yanında yer aldı.

Belgeselde son on yılda çekilen samimi görüntüler, Radcliffe, arkadaşları, ailesi ve eski ekiple yapılan samimi röportajlar yer alıyor.

İngiliz film yapımcısı Dan Hartley’nin yönettiği proje, 34 yaşındaki Radcliffe ve 42 yaşındaki Holmes’un birlikte 2020 Cunning Stunts podcast’ini başlatmasından birkaç yıl sonra geldi.

Podcast serisinde, dublör sanatçılarının sette eğlence adına yaptıkları çalışmaları vurguluyor. Radcliffe o zamanlar şunları söylemişti:
“Sanırım dublörlerin bir şekilde insanüstü olduklarına dair bir efsane var. Halk gerçekten acı veren ya da korkunç bir şey gördüğünde bunun görsel bir efekt olduğunu ya da bunu yapmanın akıllıca ve güvenli bir yolu olduğunu düşünüyor. Çoğu zaman durum böyle değil. Mesela merdivenlerden düşerken numara yapmanın bir yolu yok. Bir araba size çarptığında, daha yavaş ilerlese bile yine de bir araba size çarpıyor demektir. Bunu yapmanın en güvenli yolunu buluyorlar ama yine de acı verebilir”