Almanya’da sığır eti arzının azalması, özellikle fast food (hazır yemek) sektörünü olumsuz etkiliyor. Döner ve hamburger fiyatları son üç yılda hızla artarken, bunun temel nedeni kesim hayvanı talebinin karşılanmıyor olmasından kaynaklanıyor.
DANA ETİ MENÜLERDEN ÇIKIYOR
DW Türkçe’nin haberine göre; Bavyera eyaletinin başkenti Münih'te çok sayıda işletmeci dana etinden yapılan döneri menüsünden çıkarıyor. Adını vermek istemeyen bir döner satıcısı, söz konusu etin "çok pahalı" olduğunu ifade ederek "Müşterilerimden 10 euro talep etmem gerekir, bunu da kimse ödemez" diyor ve artık sadece tavuk ile hindi döneri satmaya başladığını dile getiriyor.
DÖNERİN FİYATI 10 EUROYA ÇIKABİLİR
Yaşanan gelişmeler Almanya'daki döner üreticilerini de düşündürüyor. Döner Üreticileri Birliği Sözcüsü Erdoğan Koç'a göre, Almanya'nın en çok tüketilen hazır yemeği ekmek arası dönerin fiyatı yakın gelecekte 10 euroya, orta vadede ise daha da yukarı çıkabilir.