Cumhuriyet gazetesinde tartışmalar devam ediyor

Yayın tarihi: 15 Haziran 2023 Perşembe 12:50 pm - Güncelleme: 15 Haziran 2023 Perşembe 4:40 pm

Cumhuriyet gazetesinde para karşılığı haber yapıldığı iddiaları gündemdeyken, konuyla ilgili dün bir yazı kaleme alan gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu’nun görevine bugün son verildi. Gazete tarafından dün yapılan açıklamada Mollaveisoğlu’nun ‘görevine uyum sağlayamadığı’ ifade edilmişti.

Cumhuriyet gazetesinde 500 bin TL kayıt dışı para alınarak haber yapılması iddialarıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Cumhuriyet vakfı ve Cumhuriyet gazetesi söz konusu iddiaları yalanlarken, gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu ise vakfın açıklamalarının gerçeği yansıtmadığını, iddiaların doğru olduğunu savunmuştu. Söz konusu yazı Cumhuriyet tarafından sansürlenirken, Mollaveisoğlu açıklamasını kendi internet sitesi üzerinden yayımladı.

MOLLAVEİSOĞLU’NUN GÖREVİNE SON VERİLDİ

Cumhuriyet, dün yaptığı açıklamada ‘gazeteye uyum sağlayamadığını’ belirttiği Mollaveisoğlu’nun görevine bugün son verdi.

Mollaveisoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Etik tartışma yönetimde başlayıp yargıya ve basına yansıdı… “Taraf olursan görevden alırız” dediler. Gazeteciliğin tarafında oldum.. Görevden alındım.. Okurlarımıza, dostlarıma saygı ile duyuruyorum.”

ÜÇ VAKIF ÜYESİNDEN İSTİFA ÇAĞRISI

Cumhuriyet Vakfı Yönetim Kurulu ve Hukuk işlerinden sorumlu yürütme kurulu üyesi Av Turan Karakaş ve Cumhuriyet vakfı yönetim kurulu üyeleri Birol Başaran ile Prof. Dr Barış Doster bir açıklama yayımladı.

Açıklamada Alev Coşkun, İrfan Hüseyin Yıldız ve Işık Kansu istifaya çağrıldı.

Genel Yayın Yönetmeni Tuncay Mollaveisoğlu’nun Cumhuriyet’te yayımlanmayan yazısı