Cumhurbaşkanlığı personeli usulsüz şekilde öğretmen yapıldı iddiası

Yayın tarihi: 4 Kasım 2022 Cuma 7:02 am - Güncelleme: 4 Kasım 2022 Cuma 7:02 am

İYİ Partili İsmail Koncuk, Cumhurbaşkanlığı personelinin usulsüz bir şekilde öğretmen olarak atandığını açıkladı. Bakan Özer ise sorulara yanıt vermedi. Koncuk, “Atama bekleyen yüz binlerce insanın ahını alıyorsunuz” diye tepki gösterdi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 2023 bütçesiyle ilgili görüşmeler başladı. Görüşmeler sırasında, milletvekilleri Bakanlığa yönelik eleştirilerini ve sorularını yönelttiler.

CUMHURBAŞKANLIĞI PERSONELİ ÖĞRETMEN YAPILDI

Mektepli Gazete’de yer alan habere göre; İYİ Parti’nin eğitimci kökenli milletvekili İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan bir atamayı gündeme getirdi. Koncuk, Cumhurbaşkanlığında çalışan bir sözleşmeli personelin, Keçiören Nuri Pakdil Anadolu Lisesi’ne usulsüz olarak atandığını belirtti ve tepki gösterdi.

İYİ Parti’li İsmail Koncuk, şunları söyledi:

“Öğretmen ataması, MEB Öğretmen Atama Ve Yer Değiştirme Yönetmeliği’ne göre yapılır. Cumhurbaşkanlığı Teşkilat Kanunu’nu gerekçe göstererek Keçiören Nuri Pakdil Anadolu Lisesine, nasıl öğretmen atadığınızı açıklayınız! Yoksa, 500 bin kişinin ahı tutar.

Sayın Özer, 500 bin evladımız öğretmenlik için ter dökerken, yaptığınız bu, ya da bilmediğimiz kaç atama varsa, herkesin öğrenmeye hakkı vardır. Siz şoförünüzü nasıl şube müdürü yaptığınızı açıklayamamışken, el altından öğretmen atama nedir? Siz o makamda nasıl oturacaksınız?”

BAKAN YANIT VERMEDİ, SESSİZ KALDI

Koncuk’un Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer’e “Cumhurbaşkanlığı personeli hukuksuz bir şekilde öğretmen olarak atandı mı?” sorusu yanıtsız kaldı. Bakan Özer, Koncuk’un sorusuna yanıt vermedi, sessiz kaldı.

İş bırakan öğretmenlere polis müdahalesi