Saray duyurdu! İşte Koronavirüse karşı alınan yeni kararlar: 17 Mart’a kadar dönüşler tamamlanacak

Yayın tarihi: 15 Mart 2020 Pazar 9:18 pm - Güncelleme: 15 Mart 2020 Pazar 9:43 pm

İletişim Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda koronavirüs önlemlerine ilişkin alınan yeni kararları duyurdu.

Cumhurbaşkanlığı, koronavirüse karşı alınan yeni kararları açıkladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla Oktay’ın başkanlığında Çankaya Köşkü’nde gerçekleştirilen koordinasyon toplantısında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu hazır bulundu. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ile Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan da toplantıya telekonferans ile katıldı.

Toplantının ardından İletişim Başkanlığından yapılan yazılı açıklamada şunlar kaydedildi:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları üzerine Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın başkanlığında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile video konferansla katılım sağlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan ile yapılan toplantıda aşağıdaki kararlar alınmıştır:

1. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün yapmış olduğu açıklama çerçevesinde Almanya, İspanya, Fransa, Avusturya, Norveç, Danimarka, İsveç, Belçika ve Hollanda’dan ülkemize yapılan uçuşlar 15 Mart saat 24.00 itibarıyla durdurulacaktır.

2. Anılan ülkelere geçici olarak kısa süreliğine giden veya bu ülkelerde öğrenci olarak bulunan ve ülkemize dönmek isteyen vatandaşlarımız 16 Mart Pazartesi günü yerel saatle 17.00’ye kadar bulundukları ülkelerdeki Türk diplomatik temsilciliklerine başvuracaklardır.

3. Başvuru yapan vatandaşlarımızın ülkeye dönüşleri 17 Mart Salı günü 24.00’e kadar tamamlanacaktır.

4. Bu şekilde ülkemize dönen vatandaşlarımız Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu’nun tedbirleri kapsamında 14 gün karantina/gözetim altına alınacaklardır.