Cumhurbaşkanı’na hakaretten yargılanan Gülsüm Elvan: Sözlerimin arkasındayım

Yayın tarihi: 25 Ekim 2022 Salı 12:37 pm - Güncelleme: 25 Ekim 2022 Salı 12:53 pm

Gezi Direnişi’nde polisin attığı gaz fişeği sonucu hayatını kaybeden 15 yaşındaki Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan, ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla hakim karşısına çıktı.

Artı Gerçek’ten Yağmur Kaya’nın aktardığına göre; Berkin Elvan’ın annesi Gülsüm Elvan ve babası Sami Elvan’ın ‘Cumhurbaşkanına hakaret’ suçlamasıyla yargılandıkları dava İstanbul 43. Asliye Ceza Mahkemesinde görüldü.

Elvan ailesi müdafilerinden Can Atalay, Gezi direnişi davasında verilen skandal karar nedeniyle 6 aydır tutuklu olduğu için bugünkü duruşmaya katılamadı.

İddianamede Gülsüm Elvan ve Sami Elvan’a yöneltilen suçlamaya Berkin Elvan Davası’nın 23 Eylül 2020 ve 29 Ocak 2021 tarihinde görülen duruşmaları sonrası yapılan basın açıklamalarında kullanılan ifadeler delil olarak gösterildi. Söz alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın avukatı, şikayetlerinin devam ettiğini belirterek Sami ve Gülsüm Elvan’ın üzerine atılı bulunan suçlamalardan cezalandırılmalarını istedi.

‘ASIL ŞİKAYETÇİ BENİM’

Ardından söz alan Gülsüm Elvan, bir önceki celsede ifade ettiklerine ek olarak, sözlerinin arkasında olduğunu söyledi. Elvan, “Emir verip çocuğumu benden aldı. Asıl şikayetçi benim” dedi.

Üzerine atılı suçlamayı kabul etmediğini belirten Gülsüm Elvan, “Ben çocuğumu kaybettim. Harekete uğrayan da benim” dedi.

DURUŞMA 16 MART’A ERTELENDİ

Mahkeme esas hakkındaki mütaalanın hazırlanması için dosyanın Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderilmesine karar vererek duruşmayı 16 Mart 2023 tarihine erteledi.

Elvan, “Bir sonraki duruşmaya avukatım Can Atalay ile katılmak istiyorum” dedi.

Gezi direnişi davası Venedik Film Festivali’nde! “Özgür zamanlarda buluşmak ümidiyle”