Cumhur İttifakı’nda BOP karmaşası! Erdoğan: “Eş başkanıyım” Erbakan: “Karşısında mutabakat yaptık”

Yayın tarihi: 25 Nisan 2023 Salı 4:09 pm - Güncelleme: 25 Nisan 2023 Salı 4:20 pm

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, ittifak yaptıkları AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eş başkanı olduğunu söylediği BOP’a karşı mutabakat yaptıklarını savunarak ittifak yapmalarının herhangi bir sorun teşkil etmediğini söyledi.

Cumhur İttifakı bileşenlerinden Yeniden Refah Partisi’nin Genel Başkanı Fatih Erbakan, sosyal medya hesabından “TRT Haber özel yayın konuğuyum” diyerek yayın videosunu paylaştı.

Fatih Erbakan’a burada Milli Görüş’ün tarihsel lideri eski Başbakan Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ın AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a Büyük Ortadoğu Projesi(BOP) hakkında yaptığı eleştiriler hatırlatıldı.

Fatih Erbakan ise Recep Tayyip Erdoğan’ın eş başkanı olduğunu söylediği BOP’a karşı bir mutabakat yaptıklarını savundu.

“HERHANGİ BİR SORUN TEŞKİL ETMEZ”

Fatih Erbakan şunları söyledi:

“Bir defa bizim mutabakatımız içerisinde özellikle dış politikada üç başlık var. Bir tanesi D-8’in canlandırılması ve D-8’in kuruluş amaçlarına uygun şekilde çalıştırılması. Ardından 57 Müslüman ülkenin Türkiye’nin öncülüğünde toplanması için gayret gösterilmesi. Bu zaten doğrudan doğruya Büyük Ortadoğu Projesi’nin aleyhinde olan bir madde. Kudüsle ilgili Filistinle ilgili kırmızı çizgilerimizin korunması. Yine Büyük İsrail Planı’na ve Büyük Ortadoğu Projesi’ne tamamen ters olan bir madde. Diğer üçüncü önemli sacayağı Kıbrıs konusunda kazanımlarımızın korunması. Kıbrıs’ta bağımsız devletimizin korunması ve Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin bütün dünya ülkeleri tarafından tanınmasına çalışılması. Bu üç madde de Büyük Ortadoğu Projesi’nin tersine ve aleyhine olan maddeler. Erbakan Hocamızın eleştirileri Büyük Ortadoğu Projesi’ne değil D-8’e hizmet edin, D-60 hedefine hizmet edin, İslam Birliği’ne hizmet edin diye bu eleştirileri yapıyordu. D-8’e hizmet edeceğiz, D-60’a hizmet edeceğiz, Filistin davasına sahip çıkacağız, Kıbrıs davamıza sahip çıkacağız, Kıbrıs’ta bağımsız devletimizin korunmasını sağlayacağız. Halbuki Büyük Ortadoğu Projesi D-8’e karşı, D-60’a karşı Kıbrıs’ın Rumlara verilmesine taraftar. Dolaysıyla burada mutabakat metnindeki maddeler Erbakan Hocamızın işaret ettiği, Erbakan Hocamızın istediği maddelerdir. Bu nedenle de Milli Görüş bakımından herhangi bir sorun teşkil etmez bizim İttifak içerisinde olmamız.”