Cumartesi Anneleri 25’inci kez gözaltına alındı

Yayın tarihi: 30 Eylül 2023 Cumartesi 2:32 pm - Güncelleme: 30 Eylül 2023 Cumartesi 2:33 pm

Cumartesi Anneleri 966’ıncı haftada da Galatasaray Meydanı’nda çıkmak isterken polis tarafından engellendi, 26 kişi gözaltına aldı.

Cumartesi Anneleri/İnsanları’nın 965’inci haftalarında gözaltında kaybedilen yakınlarının akıbetini sormak için Galatasaray Meydanı’nda basın açıklaması yapmak istediler.

Eylemcilerin yapmak istedikleri açıklama polis tarafından yine engellendi. Polis eylemi engellemek için İstiklal Caddesi’nin iki tarafını da kapattı. Polis eylemcilere plastik kelepçe takarak gözaltına aldı. 26 kişi gözaltına alındı.

Gözaltına alınanların isimleri ise şöyle: Hanife Yıldız, İkbal Eren, İrfan Bilgin, Mikail Kırbayır, Besna Tosun, Hasan Karakoç, Ali Ocak, Newroz Ali Tosun, Eren Keskin, Oya Ersoy, Leman Yurtsever, Nazım Dikbaş, Cüneyt Yılmaz, İsmail Yücel, Şükran Diler, Türkan Acar, Ömer Kavran, Hatice Onaran, Seyit Doğan, Begali Kurnaz, Davut Arslan, Hüseyin Aygül, Doğan Özkan, Gülendam Özdemir, Cem Güncü, Zehra Demir.

Bu arada Artı Gerçek’ten Ezgi Yıldız’ın haberine göre Cumartesi Anneleri’ne destek için CHP Beyoğlu ilçe binasından “Anayasa Mahkemesi Kararları Uygulansın! Hakikat ve adalet mücadelesinde Cumartesi Anneleri’nin yanındayız” yazılı pankart asıldı.