Çukurca’da bulunan ayı ateşli silahla yaralanmış

Yayın tarihi: 13 Eylül 2023 Çarşamba 2:24 pm - Güncelleme: 13 Eylül 2023 Çarşamba 2:24 pm

Hakkari‘de dağdan kopan kaya parçaları nedeniyle yaralandığı düşünülüp, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne götürülen ayının silahla vurulduğu ortaya çıktı.

Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri Çukurca’ya 15 kilometre uzaklıktaki Kazan Vadisi’nde yaralı bir erkek ayıyı fark etti. Dağdan kopan kaya parçaları nedeniyle yaralandığı düşünülen ayı için Doğa Koruma ve Milli Parklar Hakkari İl Müdürlüğü’ne bilgi verildi. Bölgeye gelip, ilk müdahaleyi yapan ekipler, daha sonra 3 yaşındaki ayıyı Van’a sevk etti.

SİLAHLA VURULMUŞ

Van YYÜ Yaban Hayvanları Koruma ve Rehabilitasyon Merkezi’ne getirilen ayı, burada tedavi altına alındı. Burada ayının ateşli silah ile vurulduğunu belirlendi. Prof. Dr. Lokman Aslan, “İlk muayenelerimizi, ilk ilaçlarımızı, ilk kontrollerimizi yaptık ve kendisine bir yol oluşturarak, tedavisine devam etmekteyiz. Tedavi edip, sonucunda Doğa Koruma Milli Parklar ile bir karar verip, göndereceğiz. Her ateşli silah yaralanmasında, hayati tehlike olur. Çünkü ateşli silahla atılan mermi, hayati organa isabet etmiş. Felç tablosunu çözebilirsek ayı yaşamını devam ettirir. Şu an itibarıyla verdiğimiz serum ve ilaçlar ile hayati tehlikesini atlatmak üzeredir. Ama felç tablosu hala devam etmekte” ifadelerini kullandı.

Hakkari’de buzulların arasına düşüp kaybolan 2 kişi aranıyor