Credit Suisse’in satışı da piyasalara can suyu vermedi!

Yayın tarihi: 20 Mart 2023 Pazartesi 12:59 pm - Güncelleme: 20 Mart 2023 Pazartesi 12:59 pm

Banka krizinde piyasaları rahatlatmak için İsviçre bankası UBS’in Credit Suisse’i satın alması merhem olmadı. Bugünkü açılışta iki bankanın hisseleri de sert geriledi.

İsviçre bankası UBS, zor durumdaki rakibi Credit Suisse’i satın alırken, piyasaları rahatlatmak için atılan bu adıma rağmen bankacılık hisseleri ve büyük bankaların ihraç ettiği tahviller değer kaybetti.

UBS’in dün rakibi Credit Suisse’i 3 milyar franka (3,3 milyar dolar) satın almasının ardından UBS hisseleri yüzde 8,8 düştü. Credit Suisse hisseleri ise yüzde 62 düşüşle 0,7 frank oldu.

İsviçreli banka devlerinin hisselerinde yaşanan düşüş Avrupa bankalarına da sıçradı. Stoxx 600 bankacılık endeksi yüzde 3,4 düşerek bu yılki kazancını kaybetti.

ABD’deki banka sarsıntısı Avrupa’ya sıçradı! İsviçre’den Credit Suisse adımı!

BANKA HİSSELERİ ÇAKILDI

Düşüşten Asya borsaları nasibini alırken, Hong Kong borsasında işlem gören İngiliz bankaları Standard Chartered ile HSBC’nin hisseleri yüzde 6 düşüşle iki aydan uzun sürenin en alt seviyesine geriledi.

Credit Suisse’in tahvillerinin değeri Avrupa piyasalarının işleme açılmasının ardından ihraç değerine kıyasla yüzde 98 geriledi.