Çözüm sürecinin İçişleri Bakanı Efkan Ala’dan Diyarbakır’da kafa karıştıran açıklama

Yayın tarihi: 8 Şubat 2024 Perşembe 12:21 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2024 Perşembe 12:32 pm

AKP Genel Başkan Vekili Efkan Ala Diyarbakır’da “Bizim de onlara dediğimiz, gelin köstek olmayın” dedi. Ala’nın açıklaması DEM Parti’ye çağrı olarak yorumlandı.

AKP Diyarbakır’da İlçe Belediye Başkan adaylarını tanıttı. Sezai Karakoç Kültür Merkezi’nde düzenlenen tanıtım toplantısına AKP Genel Başkan Vekili Efkan Ala, AKP Diyarbakır Milletvekilleri ile çok sayıda partili katıldı.

Aday tanıtım toplantısında söz alan Efkan Ala yaptığı konuşmasında “Daha önce buralarda hayal bile edilemeyen sessiz devrimleri gerçekleştirmedik mi birlikte… Başkalarının hayal edemediği şeyleri yapan bu kadro şimdi onların hayal edemediği şeyleri yapabilir. Bizim de onlara dediğimiz, gelin köstek olmayın. Destek olun. Milletin problemlerini çözelim. Problemden yararlanmayın. Problemlerin üzerine çocukları atmayın. Gençleri problemlerin önüne sürmeyin. Gelin ey Türkiye’de siyaset yapanlar, birlikte problemleri çözmek için herkesi yönlendirelim. Herkese alan açalım ve fırsat verelim, Türkiye’yi hedeflerine taşıyalım. Bunların en önemli kaynaklarından biri de belediye yönetimleridir” dedi.

Çözüm süreci olarak bilinen dönemde İçişleri Bakanı olarak görev yapan Efkan Ala’nın bu konuşması kamuoyunda “Efkan Ala’dan DEM Parti’ye çağrı” olarak yorumlandı. İsim vermeden hem DEM Parti’yi de eleştiren Ala, aday tanıtım toplantısının adından AKP Diyarbakır İl Örgütü’nü ziyaret etti.

DEM Parti’nin İstanbul adayı kim olacak! İşte kulislerdeki 3 isim

Kaynak: TELE1