Covid-19’dan ölen Burhan Kuzu korona ölümleri için ne demişti?

Yayın tarihi: 1 Kasım 2020 Pazar 11:08 am - Güncelleme: 1 Kasım 2020 Pazar 11:12 am

Koronavirüs nedeniyle hayatını kaybeden eski AKP milletvekili ve Anayasa Profesörü Burhan Kuzu, virüs kaynaklı ölümler için ‘sosyal medya abartısı’ demişti.

Cumhurbaşkanlığı Başdanışmanı anayasa hukukçusu Prof. Dr. Burhan Kuzu, koronavirüs nedeniyle yaşamını yitirdi. Kuzu, yaklaşık iki haftadır koronavirüs tedavisi görüyordu.

Prof. Dr. Burhan Kuzu yaşamını yitirdi

Kuzu’nun, koronavirüs nedeniyle hayatını kaybetmesinin ardından, 23 Mart tarihinde Covid-19’a ilişkin paylaştığı bir mesajı sosyal medyada tekrar gündem oldu.

Kuzu, koronavirüsün Türkiye’de de ilk kez görülen mart ayında sosyal medya hesabından şu paylaşımda bulunmuştu:

“Ebola 1976’da 13 bin; Sars 2002’de 8 bin; Mers 2012’de 858; Domuz gribi 2009’da 8238 can aldı. Aslında yakalanan kişiler ile ölenlerin oranı Covid-19’dan daha fazla. Daha çabuk yayılıyor ama daha az öldürücü Peki neden dünya diken üstü? Sosyal medyanın abartısı dışında bir şey mi var?”

Burhan Kuzu’nun vefatı için ne dediler ?

Kuzu, 20 Nisan tarihli bir başka mesajında da “Korona Ülkemizde çok korkulacak düzeyde ilerlemiyor şükür.Bu durum yeni virüsün çıkmasına neden olmuş o da”kudurma hastalığı” İşte şimdi yandık çünkü bunun tedavisi de yok aşısı da yok” ifadelerini kullanmıştı.