Covid-19’a yakalanan Trump’ın Biden’a yönelik sözleri gündem oldu: Ben onun gibi maske takmıyorum

Yayın tarihi: 2 Ekim 2020 Cuma 11:53 am - Güncelleme: 2 Ekim 2020 Cuma 11:53 am

Covid-19 testi pozitif çıkan ABD Başkanı Donald Trump’ın genel seçim öncesi ilk kez yapılan yüz yüze tartışmada maske rakibi Joe Biden’ı, “Ben onun gibi maske takmıyorum onu ne zaman görseniz maske takıyor” sözleri yeniden gündem oldu.

Covid-19 testi pozitif ABD Başkanı Donald Trump’ın geçen hafta 3 kasım genel seçimi öncesi ilk kez yapılan yüz yüze tartışmada maske rakibi Joe Biden’ı maske önlemini hedef aldığı sözler yeniden gündem oldu.

Kendisiyle tartışma yayınına giden kıdemli danışmanlarından Hope Hicks’in koronavirüs testinin pozitif çıkmasıyla kendisi de test olan ve sonucu pozitif çıkan Trump, Biden’ın karşısında “Ben onun gibi maske takmıyorum onu ne zaman görseniz maske takıyor. 200 fit ötede konuşurken bile göreceğiniz en büyük maskeyle geliyor” dedi.

Trump, “Ben maskeyi gerekli olduğunu düşündüğümde takıyorum. Bu gece bir örnek, herkes test oldu. Ben ihtiyaç olursa maske takarım” ifadesini kullandı.

Trump, salgın süresince Covid-19’u hafife alan söylemleri nedeniyle eleştirilmiş, rakibi Biden’ın önlem olarak maske takmasını ilgili olarak sık sık tiye almıştı. Trump’ın salgınla mücadelede maske takmayı siyasileştirdiği konuşulmuştu.

ABD Başkanı Trump ve eşi koronavirüse yakalandı