Covid-19’a yakalanan Bülent Arınç ve eşinin tedavisi nasıl ilerliyor?

Yayın tarihi: 14 Eylül 2020 Pazartesi 2:53 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2020 Pazartesi 9:06 pm

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, koronavirüse yakalanan Cumhurbaşkanlığı İstişare Üyesi ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ile eşinin son durumuyla ilgili aldığı bilgileri, “Münevver Hanım daha hafif geçiriyor. Dün Bülent Arınç’ı aradım. Sesi iyi geliyordu” sözleriyle aktardı.

Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi, ‘Erdoğan hangi gazete haberini inceledi?’ başlıklı yazısında koronavirüse yakalanan Cumhurbaşkanlığı İstişare Üyesi ve eski TBMM Başkanı Bülent Arınç ve eşinin son durumuyla ilgili aldığı bilgileri aktardı.

Arınç ailesinin ilaç tedavisi evde devam ettiğini ve ilk aşamanın bugün ilaç tamamlanmış olacağını yazan Selvi, “Eşi Münevver Hanım daha hafif geçiriyor. Dün Bülent Arınç’ı aradım. Sesi iyi geliyordu. ‘Çok şükür olumsuz bir şey yok’ diye söze başladı. ‘İştahsızlık ve ağzımda kuruma var. Öksürük yok, ateş yok. Sadece aldığımız ilaçların etkisiyle herhalde, hafif bir bulantı var’ dedi” ifadesini kullandı.

Selvi, yazısının devamında şunları aktardı:

“İlk belirtiler yüksek ateşle ortaya çıkmış. Daha önce zatürre aşısı olduğu için doktoru, ‘Ateşinizin yükselmesi gibi bazı semptomları olabilir’ diye uyarmış. Ancak ateşi 39.5 dereceye çıkınca hemen tedbir almışlar. Önce ateşi düşürülmüş. Ama vücudundaki kırgınlık devam edince, Güven Hastanesi’nde teste ilave olarak kan tahlili yapılmış, tomografi çekilmiş. Testi pozitif çıkmış. Şimdi evde ilaç tedavileri devam ediyor. Bülent Bey’in kamuoyuna mesajı var. ‘Allah’a şükür iyileşiyoruz. Arayan, soran ve merak eden dostlara selamlar. Dualarınızı bekliyoruz’ diyor.”

Bülent Arınç ve eşi koronavirüse yakalandı