‘Çocuklarım zombi oldu’ diyerek vahşice öldürdü

Yayın tarihi: 22 Mart 2023 Çarşamba 1:13 pm - Güncelleme: 22 Mart 2023 Çarşamba 6:48 pm

ABD’nin Idaho eyaletinde yaşayan 49 yaşındaki Lori Vallow Daybell çocuklarını zombi oldukları gerekçesiyle öldürdü.

“Tarikat Annesi” lakabı verilen Daybell, çocukluğundan beri üyesi olduğu tarikat ile kıyamet gününe hazırlanıyordu. Tarikatının kıyamet günü için verdiği tarih ise 2020 yılının temmuz ayıydı. Bu vakit yaklaşırken inançlarına oldukça bağlı olan Lori ile kocası ve aynı zamanda tarikat kilisesinin başındaki isim Chad Daybell, bir takım hazırlıklar yaptı.

ÇOCUKLARINA ZOMBİ DEDİ

Chad bir süre sonra eşi Lori’ye çocuklarının ‘kara ruhlar’ tarafından ele geçirilmiş ‘zombiler’ olduğunu söylemeye başladı. Lori başlangıçta bunu saçma bulup itiraz etse de bir süre sonra bunu kabul etti.

ABD’yi sarsan cinayet… 5’i çocuk 8 kişi ölü bulundu!

2019 yılında çiftin çocukları Joshua Vallow ve Tylee Ryan, bir anda ortadan kayboldu. İki çocuğun cansız bedenlerinden kalanlar aradan geçen yıllar sonra Chad Daybell’e ait bir arazide ortaya çıktı. Çocukların bedenlerinden kalan parçalarda yanık izleri de vardı.

KAÇMAYA ÇALIŞIRKEN YAKALANDILAR

Çocukların beden parçalarının bulunmasının ardından ülkeden kaçmaya çalışan Lori ve Chad Daybell çifti, Hawaii’de tutuklandı. Savcılar, davanın başından beri Lori için idam cezası istese de akıl sağlığının yerinde olmadığı iddiası nedeniyle mahkeme sonrası suçlu bulunsalar dahi idam edilmeyeceklerini duyuruldu.