CNN Türk’te ne oluyor? Aynı gün yapılan üst üste hatalar dikkat çekti

Yayın tarihi: 12 Ekim 2023 Perşembe 12:39 pm - Güncelleme: 12 Ekim 2023 Perşembe 12:44 pm

CNN Türk ekranlarında dün yapılan üst üste hatalar dikkat çekti. Önce tık almak için yapılmış bir haberi başlığı ve fotoğrafıyla ekranlarına taşıyan CNN Türk ardından da akşam saatlerinde Ahmet Hakan’ın sunumuyla ekrana gelen Tarafsız Bölge yayınlandığı sırada geçtiği altyazı ile tepki çekti.

CNN Türk ekranlarında hatalar yapılmaya devam ediliyor. Hamas’ın Kassam Tugayları’nın sürpriz şekilde 7 Ekim’de İsrail’e başlattığı saldırıların ardından bölgede art arda kritik gelişmeler yaşanmaya devam ediyor. Başta Gazze olmak üzere iki merkez üzerinde çatışmalar sürerken Hamas’tan dikkat çeken bir adım geldi. Hamas, esir aldığı İsrailli kadın ve 2 çocuğunu serbest bıraktı.

CNN Türk ekranlarında ise bu son dakika gelişmesi skandal bir hata yapılarak duyuruldu. Ahmet Hakan’ın sunumuyla ekrana gelen Tarafsız Bölge programı yayınlandığı sırada bu son dakika gelişmesi ‘Hamas Filistinli bir kadın ve iki çocuğunu serbest bıraktı’ şeklinde verildi. Bu hata sosyal medya kullanıcılarının da gözünden kaçmadı.

DAKİKALAR SONRA FARKINA VARILDI

Dakikalar sonra hatasını anlayan CNN Türk altyazıda geçen son dakika gelişmesini ‘Hamas İsrailli bir kadın ve iki çocuğunu serbest bıraktı’ şeklinde değiştirdi.

ÖNCESİNDE DE TIK HABERİ GÖSTERİLDİ

Öncesinde de aynı marka ve miktardaki ayçiçek yağının farklı marketlerde fahiş fiyatlara satışa sunulmasını konu eden programda, CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ, TÜKONFED Tarım Komisyonu Başkanı Ömer Demir konuşurken ekranda tık almak için yapılan bir haberin görseli ve başlığı gösterildi.