Abdulgaffar Dayan yaşamını yitirdi, Cizre Belediyesi’nden açıklama geldi

Yayın tarihi: 27 Ocak 2022 Perşembe 10:40 am - Güncelleme: 27 Ocak 2022 Perşembe 11:58 am

Şırnak’ta evinden çıkarak dershaneye giderken koruma aracının çarptığı 24 yaşındaki Abdulgaffar Dayan tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi. Cizre Belediyesi “Araç zırhlı değil belediyeye ait” açıklamasını yaptı.

Şırnak’ın Cizre ilçesinde üniversite sınavlarına hazırlanan ve dershaneye gitmek için evinden çıkan 24 yaşındaki Abdulgaffar Dayan’a 24 Ocak’ta Konak Mahallesi ile Nur Mahallesi’ni bağlayan eski köprüden geçerken zırhlı olduğu belirtilen bir araç çarptı.

Gazete Duvar’dan Hacı Bişkin’in haberine göre, hayati tehlikesi olan ve iki gün Cizre Devlet Hastanesi’nde tedavi altında olan Dayan yaşamını yitirdi. Dayan’ın akrabaları ve HDP İlçe Örgütü cenazeyi almak için hastaneye gitti ve Dayan dün akşam saatlerinde Cizre mezarlığına defnedildi.

HABERİN TAMAMI

CİZRE BELEDİYESİ: ARAÇ BELEDİYEYE AİT

Tanıklar aracın kaymakamın koruma aracı olduğunu iddia etmişti. Dayan için kayyım atanan Cizre Belediyesi’nden açıklama geldi. Aracın belediye adına kayıtlı olduğu belirtilen açıklamada aracı süren kamu personeli hakkında idari ve adli soruşturma başlatıldığı belirtildi.

Belediyenin açıklaması şöyle:

“Kazaya karışan araç Cizre Belediyesi adına kayıtlıdır. Belediyenin özel kalem ve güvenlik hizmetlerine tahsis edilmiş olan Ford Ranger marka bahse konu araç, bazı basın-yayın organlarında ifade edildiği gibi zırhlı değildir. Pikap tarzı bir hizmet aracıdır. Yaralamalı trafik kazası ve aracı kullanan kamu personeli hakkında adli ve idari tahkikat başlatıldığı bilgisi edinilmiştir.

Cizre Belediyesi olarak trafik kazasının meydana geldiği ilk andan itibaren yaralı olarak Cizre Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Abdulgaffar Dayan isimli vatandaşımızın sağlığına kavuşturulmasına yönelik süreç yakından takip edilmiş, ailesinin ve yakınlarının yanında olunmuştur.

Abdulgaffar Dayan kardeşimizin hastanede yapılan gerekli bütün tıbbi müdahalelere rağmen kurtarılamaması ve vefat etmesi hepimizi ziyadesiyle üzmüştür. Cizre Belediyesi olarak ebediyete intikal eden Abdulgaffar Dayan kardeşimize Allahtan rahmet, kederli ailesine, yakınlarına ve Cizreli Hemşerilerimize başsağlığı diliyoruz.”