Çin devreye girdi. Ekran kartı fiyatları düşecek

Yayın tarihi: 22 Mayıs 2021 Cumartesi 8:00 am - Güncelleme: 21 Mayıs 2021 Cuma 5:54 pm

Son dönemde yaygınlaşan mining aktiviteleri yüzünden ekran kartı fiyatları önemli ölçüde artmıştı. Fakat Çin’in devreye girmesiyle bu durum tamamen değişebilir.

Özellikle son günlerde ekran kartı fiyatlarında önemli bir yükseliş yaşandı. 2020’nin son aylarında 1000 TL – 2000 TL arası fiyatlarda satılan ekran kartları mininge olan talebin artmasıyla birlikte adeta uçuşa geçti. Hali hazırda 1000 TL – 2000 TL arası fiyatlardan satılan ekran kartları için 6000 TL – 7000 TL arası fiyatlar isteniyor. O da sıfırını bulabilirseniz.

Kart fiyatlarının bu kadar artmasının temel nedeni ise Çin diyebiliriz. Hali hazırda Çin mining yani madencilik faaliyetlerinde açık ara farklı ilk sırada yer alıyor. Özellikle Çin’in Moğolistan bölgesinde büyük mining tesisleri kurulduğu da bilinen bir gerçek.

ekran kartı

Çin’de büyük enerji kaybına yol açan bu duruma müdahale artık kaçınılmaz oldu. Çinli yetkililer geçtiğimiz gün kripto paralar için düğmeye bastı. Bazı bölgelerdeki madencilik faaliyetleri sonlandırılırken, kripto para madencileri için de ihbar servisleri kuruldu.

Böylece ülkedeki kripto para  madenciliğinin de önüne geçilmesi amaçlanıyor. Kripto para madenciliğine olan talep azalında ekran kartları da Avrupa’ya kadar ulaşacaktır. Sonuç olarak ekran kartı fiyatları da normale dönecektir.

Elbette bunun için belli bir süre geçmesi gerekiyor. Uzmanlar 3 ay içerisinde Moğolistan bölgesindeki mining tesislerinin önemli bir bölümünün kapatılacağını söylüyorlar. Elbette yine de bekleyip göreceğiz.

Ethereum madenciliği bitiyor! İşte tarih