Çiftliğinde 24 köpek ve 12 at cesedi bulunan kadın tutuklandı

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2023 Perşembe 5:18 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2023 Perşembe 5:18 pm

ABD’de bir kadının çiftliğinde 12 at ve 24 köpeğin ileri derecede çürümüş ceset kalıntıları bulundu. Kadın tutuklandı.

ABD’nin Teksas eyaletinde 22 yaşındaki Rachel Ann Sword, bahçe çalışanlarının Sword’un çiftliğinde bulduklarını iddia ettiği düzinelerce hayvan ölüsüne dair polise ihbarda bulunması üzerine tutuklandı.  Tutuklanan Sword için 85 bin dolarlık kefalet ücreti belirlendi.

Independent Türkçe’de yer alan habere göre, cuma günü tutuklanan 22 yaşındaki Rachel Ann Sword’a çiftlik hayvanı olmayan hayvana eziyet ve çiftlik hayvanlarına eziyetten iki ayrı suç isnat edildi. Law&Crime, polisin kadının arazisinde 12 at ve 24 köpek cesedi bulduğunu belirtiyor.

Collin County Hayvan Hizmetleri ve şerif bürosu, 1 Ağustos’ta arazi için arama emri çıkardı. Arama emriyle yetkililere Sword’un, Dallas’ın yaklaşık 80 km kuzeydoğusundaki arazisinde yer alan “tüm canlı hayvanların” çıkarılması yetkisi tanındı.

‘İSKELET HALİNDE’ AT KALINTILARI BULUNDU

Şerif Bürosu’nun dedektifleri olay yerindeyken çürüme kokusu almaya başladıklarını bildirdi. Daha detaylı araştırma sonucunda, şerif yardımcıları arazideki bir evin yakınında yer alan kafesin içinde ölü bir köpek buldu. Kafes civarında yiyecek ya da su bulunmadığını belirttiler. Yetkililer nihayetinde arazinin etrafında çeşitli çürüme evrelerinde 23 ölü köpek daha buldu. Bunların çoğunun kafeslere kilitlendiği veya güneşte kalan üstü açık bölmelere kapatıldığı belirtiliyor. Şerif yardımcılarının raporlarında ayrıca bazıları “iskelet halinde” olan at kalıntılarının da bulunduğu kaydedildi. Yeminli ifadede, “Kimi atlar yalnızca iskeleti kalacak kadar çürümüşken, kimilerinin deri ve kürklerinin bir kısmı duruyordu. Bu da ölümlerin genelde yeni olmadığını gösteriyordu” dendi.

Çalışanlardan Alston Mays, yerel kanal KTXA’e “Tüm arazi ölüm gibi kokuyordu. Her yerde kafes vardı. Her yerde ölü hayvan vardı” dedi. Mays, “her yerde iskelet bulunduğunu” söyledi.

DAHA ÖNCE DE İHBAR EDİLMİŞ

Sword, hayvanların sahibi olduğunu söylediği eşinin üç hafta önce öldüğünü ve çok sayıda hayvana bakmaya gücünün yetmediğini şerif yardımcılarına itiraf etti. Ancak KDFW, Sword’un eşinin ölümünden çok önce, 2019 kadar eski tarihlerden itibaren arazideki hayvan zulmünü ihbar eden en az 16 çağrı alındığını tespit etti.

Piyasaların gözünü çevirdiği ABD enflasyon verisi açıklandı