Çifte deprem sonrası Mudanya Belediyesi’nin binası boşaltıldı!

Yayın tarihi: 4 Aralık 2023 Pazartesi 2:41 pm - Güncelleme: 4 Aralık 2023 Pazartesi 2:41 pm

Özel Haber: Arda Ormancı

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, bugün sabah saatlerinde meydana gelen çifte deprem sonrası Mudanya Belediyesi’nin binasını tedbir amaçlı boşalttıklarını söyledi. TELE1’e konuşan Türkyılmaz, “Bina zaten sağlıksız bir bina, 1976’da yapılmış bir bina. Daha önce güçlendirilmiş ama o da sağlıksız. En ufacık sarsıntıyı dahi hisseden bir binaydı” dedi.

Merkez üssü Bursa’nın Mudanya ilçesi olan 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem 3 dakika arayla meydana geldi. Deprem İstanbul ve çevre illerden de hissedildi.

Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, TELE1’e yaptığı açıklamada, deprem sonrası Mudanya Belediyesi binasını tedbir amaçlı boşalttıklarını belirterek belediyenin sosyal tesislerine kriz masası kurduklarını aktardı. Türkyılmaz şunları söyledi:

“Bina zaten sağlıksız bir bina, 1976’da yapılmış bir bina. Daha önce güçlendirilmiş ama o da sağlıksız. En ufacık sarsıntıyı dahi hisseden bir binaydı. Bugün de olan şeylerden dolayı, çok önemli bir şey yok ama, tedbir amaçlı, artçıların devam edebileceği de söyleniyor, bugün binayı boşalttık”

Türkyılmaz ayrıca ilçede kontrolü sağladıklarını belirterek, “Ufak tefek çatlakların, 1-2 yıkılması gereken yıkım kararı alınmış eski yapılardan duvar yıkılması, baca yıkılması var” dedi. Türkyılmaz kendilerine henüz bir yaralanma bilgisinin ulaşmadığını da ekledi.

Marmara’da üç dakikada iki deprem! İstanbul’da da hissedildi

Kaynak: TELE1