Marmara’da üç dakikada iki deprem! İstanbul’da da hissedildi

Yayın tarihi: 4 Aralık 2023 Pazartesi 10:45 am - Güncelleme: 4 Aralık 2023 Pazartesi 1:09 pm

Merkez üssü Mudanya olan 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki farklı deprem üç dakika arayla meydana gelirken sarsıntı İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya’dan da hissedildi. AFAD, depremler sonrası bir olumsuzluk olmadığını duyurdu.

Merkez üssü Bursa’nın Mudanya ilçesi olduğu kaydedilen 5.1 ve 4.5 büyüklüğünde iki deprem 3 dakika arayla meydana geldi. Deprem; İstanbul, Bursa, Kocaeli ve Sakarya’da da hissedildi. Depremlerin deniz seviyesinin 8.98 km derinliğinde gerçekleştiği kaydedildi.

ARMUTLU’DA EĞİTİME BİR GÜN ARA

Merkez üssü Bursa’nın Mudanya ilçesindeki depremin ardından Yalova’nın Armutlu ilçesinde ilk ve orta dereceli okullarda eğitime bugün ara verildi.

Deprem nedeniyle Yalova’da eğitime ara

 

AFAD’DAN AÇIKLAMA

AFAD meydana gelen depremler sonrası açıklamada bulundu. AFAD’ın Twitter hesabından yapılan açıklamada, “Marmara Denizi, Gemlik Körfezi’nde (Bursa Mudanya açıkları) meydana gelen 5.1 ve 4.5 büyüklüklerindeki depremler sonrasında an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız” denildi.

 

İÇİŞLERİ BAKANI YERLİKAYA: İSTANBUL’DA 2, BURSA’DA 1 BİNADA ÇATLAK OLDUĞU TESPİT EDİLMİŞTİR

Ali Yerlikaya da depremler sonrası açıklamada bulundu. Yerlikaya, açıklamasında şunları söyledi:

Bu sabah 10:42’de Marmara Denizi Gemlik Körfezi-Bursa Mudanya bölgesinde 5.1 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmişti. Sonrasında en büyüğü 4.5 büyüklüğünde olmak üzere farklı büyüklüklerde 13 artçı deprem ölçüldü.

İstanbul, Bursa ve diğer civar illerde; AFAD, Jandarma, Emniyet, UMKE Ekipleri ve diğer görevlilerle yapılan saha taramaları ile birlikte 112’ye gelen ihbarların değerlendirilmesi sonucu an itibari ile olumsuz bir durum bulunmamaktadır.

İSTANBUL

Esenler 1, Küçükçekmece 1 bina çatlağı olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir.

BURSA
-Mudanya’da 1 evde çatlak olduğuna ilişkin ihbar alınmış olup Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ekipleri ilgili adreslere sevk edilmiştir.
-2 vatandaşımız merdivenden düşmüş olup sağlıklarına ilişkin bir olumsuz durum söz konusu değildir.

Gelişmeleri yakından takip etmeye devam ediyoruz. Depremden etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Allah ülkemizi ve milletimizi afetlerden korusun”

VALİ GÜL: BİZE ULAŞAN İHBAR YOK

İstanbul’da da hissedilen deprem sonrası kentin valisi Davut Gül, Twitter’dan açıklamada bulundu. Vali Gül, “Deprem ilimizde de hissedildi. Çok şükür şimdilik bize ulaşan bir ihbar yok. Tarama çalışmaları devam ediyor. Geçmiş olsun, Rabbim milletimizi her türlü kaza beladan muhafaza etsin…” dedi.

İMAMOĞLU: İSTANBUL’DA OLUMSUZ BİR DURUM SÖZ KONUSU DEĞİL

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu da Twitter’dan açıklamada bulundu. İmamoğlu şunları söyledi:

“İstanbul’da da hissedilen Gemlik merkezli 5.1 büyüklüğündeki depremden etkilenen tüm illerimize geçmiş olsun. İstanbul’da şu ana kadar bize ulaşan olumsuz bir durum söz konusu değil, takip ediyoruz”

GEMLİK BELEDİYE BAŞKANI SERTASLAN: CAN VEYA MAL KAYBI YOK

Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan, TELE1 canlı yayınına bağlanarak açıklamalarda bulundu. Sertaslan, “5.1 bütüklüğünde bir deprem oldu. Şu ana kadar 12 civarı artçı deprem oldu bunların en büyüğü 4.5 şiddetindeydi. Bilim insanlarını takip ediyoruz, sosyal medyadaki kirli bilgiden çok. Bilim insanları da daha büyük bir deprem beklemediklerini ama artçılarının normal bir seyir halinde devam edeceklerini söylüyorlar” dedi.

Sertaslan ayrıca herhangi bir can veya mal kaybı bilgisinin olmadığını ilk anda vatandaşın panikle sokağa çıktığını ancak hayatın normale döndüğünü söyledi.

 

İmamoğlu’ndan Marmara’daki deprem sonrası açıklama

Kaynak: TELE1