CHP’nin yeni tüzüğünde oyunu en çok artıran 5 il başkanına ödül

Yayın tarihi: 16 Ekim 2023 Pazartesi 7:05 am - Güncelleme: 16 Ekim 2023 Pazartesi 7:05 am

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu‘nun yeni tüzük çalışmasında oyunu en çok artıran 5 şehrin il başkanının direkt Parti Meclisi’ne girmesi kuralını getireceği söylendi. Söz konusu kararın partinin oyunu artıracağı görüşü öne çıkıyor.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu 4-5 Kasım’da yapılacak olan Büyük Kurultay’a yeni tüzüğü sunması bekleniyor. Yeni tüzükte oyunu en çok arttıran şehirlerin il başkanlarının Parti Meclisi’ne direkt olarak gireceği söyleniyor.  Söz konusu kararın il başkanlarının Parti Meclisi’ne girmek için yarışması ve seçim döneminde daha çok çalışıp oyların arttırılması öngörülüyor.

Edinilen bilgiye göre milletvekili ve diğer adayların belirlenmesinde oy kullanacak üyelerin öncelikle aidatlarını ödemelerine bakılacak. Aktif üyeliğin bir koşulu da parti politikalarının topluma tanıtılması için verilen desteğin ölçümlenmesi. Bu amaçla bir yazılım geliştirildi ve hangi üyenin hangi parti politikalarını özellikle sosyal medyadan başarılı bir şekilde destekleyip desteklemediği değerlendirilecek.

Kılıçdaroğlu: Kim kongrelerden sonra parti aleyhine konuşursa onu partiden ayıracağım