CHP’nin yeni genel başkanı seçilen Özgür Özel Kimdir?

Yayın tarihi: 5 Kasım 2023 Pazar 12:49 pm - Güncelleme: 5 Kasım 2023 Pazar 12:49 pm

CHP’nin 38. Olağan Kurultayı’nın ilk gününde yeni genel başkan belli oldu. Delegelerin oylarıyla partinin 8. genel başkanı Özgür Özel oldu.

CHP’nin 38. Olağan Kongresinde, Özgür Özel delegelerin oylarıyla yeni genel başkan seçildi. Seçimin ilk turunda Özgür Özel 682, Kemal Kılıçdaroğlu 664 oy aldı. Adaylar salt çoğunluğu sağlayamadığı için seçim ikinci tura kaldı. İkinci turda Özgür Özel, 13 yılı aşkın süredir genel başkanlık görevinde bulunan Kemal Kılıçdaroğlu’nu 812 oy alarak geride bıraktı ve partisinin 8. genel başkanı oldu.

CHP’nin yeni genel başkanı Özgür Özel oldu!

Son olarak partide grup başkanlığı görevini yürüten Özgür Özel, 1974 yılında Manisa’da doğdu. İzmir Bornova Anadolu Lisesi Almanca Bölümü ve Manisa Lisesi’nde orta ve lise öğretimini, Ege Üniversitesi Eczacılık Fakültesi’nde lisans eğitimini tamamladı.

Özel, Manisa Eczacı Odası’nda, 2001-2007 yılları arasında bir dönem Genel Sekreterlik ve iki dönem Oda Başkanlığı görevlerinde bulundu. Aynı yıllarda Manisa Akademik Odalar Birliği Dönem Sözcülüğü ve Başkanlığı görevlerini yürüttü. Bu dönemde Manisa Cumhuriyet Mitingi’nin düzenleyiciliği ve sözcülüğünü yaptı. 2007 yılı ve 2009 yılı Aralık aylarında yapılan seçimlerde Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyetine seçildi. Türk Eczacıları Birliği’nde bir dönem Saymanlık, iki dönem Genel Sekreterlik görevlerini yürüttü.

SİYASİ KARİYERİ

29 Mart 2009 yerel seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa Belediye Başkan adayı olan Özgür Özel, 33. Olağan Kurultay’da ve 15. Olağanüstü Kurultay’da Cumhuriyet Halk Partisi Manisa İli Delegesi olarak görev yaptı.

2011 yılında milletvekili Adayı olmak üzere görevinden istifa etti. 12 Haziran 2011 tarihinde yapılan Milletvekili Genel Seçimlerinde Cumhuriyet Halk Partisi Manisa milletvekili olarak seçildi. Özel, 24., 25., 26., 27.,28. dönemlerde de Manisa Milletvekilliği görevini yürüttü.

Sağlık, Aile, Çalışma Ve Sosyal İşler Komisyonu, SOMA Maden Kazasını Araştırma Komisyonu, CHP Ceza Evlerini İzleme Ve İnceleme Komisyonu ve CHP Üniversitelerin ve Öğrencilerin Sorunlarını Araştırma Komisyonu’nda görev aldı. 18. CHP Olağanüstü Kurultayı’nda parti meclisi üyesi seçildi. Grup Başkanvekilliği görevini üstlenene kadar bu görevini sürdürdü.

25. 26. ve 27.dönemde CHP Grup Başkanvekili olarak görev yaptı, 28.dönemde Grup Başkanı olarak görev yaptı.

Özgür Özel, 4 Kasım tarihinde, CHP’nin yeni genel başkanı olarak seçildi.

Rakipleri Özgür Özel’i sosyal medyadan tebrik etti