CHP’nin İzmir adayı Cemil Tugay: Tunç Soyer Karşıyaka Belediye Başkanı olmamın sebebidir

Yayın tarihi: 28 Şubat 2024 Çarşamba 5:16 pm - Güncelleme: 28 Şubat 2024 Çarşamba 5:16 pm

CHP’nin İzmir adayı Cemil Tugay, aday gösterilmeyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer hakkında, “Benim Karşıyaka Belediye Başkanı olmamın sebebi odur. Bana yönelik tepkisi yok. Tepkisi aslında partimizle ilgili.” ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, Ege Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (ESİAD) toplantısında konuştu.

Tugay, yerel yönetime aday olan siyasetçilerin belediyecilik deneyimine sahip olmasının önemine değinerek, bu açıdan kendisinin aday gösterilmesini, doğru bir karar olarak değerlendirdiğini söyledi. Belediyelerin temel belediyecilik hizmetlerinin dışında dünya ve Türkiye şartları nedeniyle bazı ek sorumlulukları bulunduğunu aktaran Tugay, seçilmesi halinde kenti ortak akılla yöneteceğini, katılımcı demokrasiyi İzmir’de işleteceğini belirtti.

‘TEPKİSİ ASLINDA PARTİMİZLE İLGİLİ’

Seçilmesi halinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le görev devir teslimini, “öpüşerek, sarılarak” yapacaklarına inandığını kaydeden Tugay, “Ben Tunç Başkanımızı seviyorum. Benim Karşıyaka Belediye Başkanı olmamın sebebi odur. Ben kendisiyle görüştüm. Bana yönelik tepkisi yok. Tepkisi aslında partimizle ilgili. Bunu da insani bir şey olarak görüyorum.” dedi. (AA)

Cemil Tugay’dan AKP’li rakibi Hamza Dağ’a: Ağaç görseniz elinize balta alırsınız

Tunç Soyer’den Diyarbakır’a dikkat çeken ziyaret

Kaynak: AA