CHP’nin bir temsilciliğine daha silahlı saldırı

Yayın tarihi: 19 Nisan 2023 Çarşamba 7:45 am - Güncelleme: 19 Nisan 2023 Çarşamba 2:16 pm

CHP İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla CHP’nin Ataşehir Örnek Mahallesi temsilciliğine düzenlenen saldırıyı duyurdu.

2023 seçimlerine sayılı günler kala hareketlenen siyaset sahnesi, çirkin saldırılarla kirlenmeye devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda CHP’nin İstanbul İl Başkanlığı’na yapılan silahlı saldırının ardından, Ataşehir Örnek Mahallesi seçim ofisine bir saldırı daha gerçekleştirildi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı şüphesi

CHP İstanbul İl Başkanı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla saldırıyı şöyle duyurdu:

Ataşehir Örnek Mah. temsilciliğimize saldıran tahrip eden ve 3 el ateş açanlara (kuru sıkı olduğu tahmin ediliyor) bu cesareti veren ve bu koşulları oluşturan iktidardakilerin siyaset anlayışı ve korkularıdır. Biz korkmayız ama bence de sizler korkun. Korkacak çok şeyiniz var!

Vatandaş Kılıçdaroğlu’nu yüreğine yazmış zaten. Camlara RTE yazsanız kaç yazar! Saldıran, azmettiren ve bu iklimi oluşturanlar sorumludur ve görevlileri biran önce sorumluları bulmaya davet ediyorum. 14 Mayıstan sonra AKP dahil hiçbir siyasi parti böylesi bir durumu yaşamayacak.

CHP İstanbul İl Binası önünde ateş açma görüntüleri ortaya çıktı!

Aradaki fark bir kez daha farkedilsin diye:

Bu seçim vatandaşın iradesine sahip çıkmak için bu saatte bile çalışanlarla, vatandaşın parasıyla sürdükleri sefa devam etsin diye elinden şiddetten, kötülükten başka bir şey gelmeyen vandallar arasında yapılacak olan seçimdir!

“SALDIRDIKLARI YER ÜLKENİN KURUCU İRADESİ”

Saldırıyla ilgili açıklama yapan CHP Ataşehir İlçe Başkanı Celal Yıldırım şu ifadeleri kullandı:

“Sindirmek için yıldırmak için beyhude bir çaba. Bu ülkede 2018 yılında haziran seçimi ile kasım seçimi arasında yaşananlar unutulmadı. Failleri bulunmadı. Bu iktidarın sicili maalesef çok kirli. Saldırdıkları yer bu ülkenin kurucu iradesidir. Unutmamalıdırlar ki CHP’liler Kuva-i Milliye ruhundan gelir. Bu saldırılar baskılar korkutmaz. Bugün sahalara bir çıkıyorsak yarın beş çıkarız. Biz hesabımızı sandıklarda soracağız. Genel Başkanımız 13. Cumhurbaşkanı adayımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu halkın Cumhurbaşkanı yapıp 86 milyonu kucaklayıp bir daha böyle olayların yaşanmasına müsaade etmeyeceğiz. CHP örgütüne Millet İttifakı bileşenlerine bu kalan 26 günlük sürede bu tarz baskılar devam edebilir. Ama bizler kararlı durarak bu saldırıların bizi daha çok perçinlediğini bu işi yapanlara duyurmak istiyoruz. Parti avukatlarımızla birlikte şikayet dilekçelerimizi verdik. Failler yarın öbürsü gün yakalanmazsa bu işin sorumlularının paydaşlarının farklı olduğunu düşüneceğiz kaos ortamını yaratmak isteyenlere karşı Türkiye halkı sağ duyuludur. Hesabını soracağı yer de 14 Mayıs’ta sandıklardır. Ya 86 milyonun kardeşçe yaşadığı ülkeye uyanacağız ya da böyle kaos ortamları bizim yarın kapı gibi karşımıza duracak.

İL BAŞKANLIĞINA DA SALDIRILMIŞTI

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı gerçekleşmişti. Saldırını ardından basın açıklamasında bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Bir hafta içerisinde İstanbul’da iki tane siyasi parti il başkanlığı önünde herhangi bir olay olma ihtimali dünyadaki en büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinden daha düşüktür.” demişti.

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

İstanbul Valiliği’nden de olayla ilgili açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Bugün saat 01.00 sıralarında Ataşehir ilçemiz Örnek Mahallesinde bulunan CHP Seçim İrtibat Bürosu önündeki parti flamalarının kesildiği, camlara yazı yazıldığı ve silahla havaya ateş edildiği ihbar edilmiştir. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimizce yapılan çalışmalarda; 6 şüphelinin parti flamalarının kesilmesi ve camlara yazı yazılması olayına karıştığı, plakasız bir motosikletteki 2 şüphelinin de havaya ateş ederek olay yerinden uzaklaştığı tespit edilmiştir.

Olay yerinde 3 adet kurusıkı silah kovanı elde edilmiş olup, şüpheli şahısların yakalanmasına yönelik çalışmalar devam etmektedir.”

CHP binasına saldırıda yeni gelişme! Sosyal medyada canlı yayın yapmak için ateş etmişler