CHP binasına saldırıda yeni gelişme! Sosyal medyada canlı yayın yapmak için ateş etmişler

Yayın tarihi: 10 Nisan 2023 Pazartesi 12:24 pm - Güncelleme: 10 Nisan 2023 Pazartesi 2:29 pm

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı soruşturmasında gözaltına alınan 4 kişi adliyeye sevk edildi. Şüpheliler ifadelerinde parti binasının yerini bilmediklerini, araçla giderken havaya ateş edip sosyal medyada canlı yayın yaptıklarını söyledi.

Seyrantepe’de bulunan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul İl Başkanlığı binasına silahlı saldırı iddiasıyla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 4 kişi, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Parti binasının yerini dahi bilmediklerini söyleyen şüphelilerin, firarda olan arkadaşlarının görüntüleri sosyal medyaya koymak amacıyla havaya ateş ettiğini söyledikleri öğrenildi. Polis daha önceden 51 suç kaydı bulunan 23 yaşındaki firari şüpheli Emre D.’yi yakalamak için operasyonları sürdürüyor.

CHP İl Başkanlığı binasında bulunan polis memurları, 4-5 el silah sesi duyduklarını söyleyerek haber vermeleri üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü alarma geçmiş ve olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlatıldı. Yapılan çalışmalar sonucu Ali Sami Yen Spor Kompleksi, Nef Stadyumu’ndan TEM Otoyolu Edirne İstikametine seyreden bir araçtan 6 Nisan saat 04.00 sıralarında ateş edildiği belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri çevrede bulunan plaka algılama ve plaka tanıma sistemlerinden elde edilen kamera görüntülerini inceleyerek ateş açılan otomobili tespit etti. Polis kısa süre içinde olayla ilgili olan kişileri yakalamak için Esenyurt Koza mahallesinde operasyon düzenlendi. Şüpheliler otomobilin sahibi Arif P.(26), Berkan Ö.(22), Anıl Ö.(20) ve Ferhat E.E.(23) gözaltına alındı. Araçta yapılan aramada silah ile 15 adet mermi, şüpheli Ferhat E.E.’nin evinde yapılan aramada bir miktar uyuşturucu ve hassas terazi ele geçirildi.

ATEŞ EDİP SOSYAL MEDYADA CANLI YAYIN YAPMIŞLAR

Gasp Büro Amirliğine getirilen şüphelilerden Arif P.’nin daha önceden 26, Berkan Ö.’nün 13 , Ferhat E.’nin ise 16 tane polise geliş kaydı olduğu belirlendi. Şüphelilerin gözaltına alındıkları suçlar arasında ruhsatsız silah taşımak, adam yaralamak gibi suçlar olduğu belirtildi.

Gasp Büro Amirliğinde ifadeleri alınan şüphelilerin “Birlikte iftar yapmıştık. Daha sonra tatlı yemek için Ortaköy’e gittik. Geç saatlere kadar orada kaldık. Birlikte sahur yaptıktan sonra eve gitmek üzere yola çıktık.  Edirne istikametine doğru giderken araçta bulunan Emre D. bir anda silahını çıkartıp, diğer elinde telefonuyla sosyal medya üzerinden canlı yayın açıp ateş etti. Daha sonra silahını yerine koyup canlı yayını kapattı. Biz evlerimize dağıldık. Parti binalarının yerini bile bilmiyoruz” dediği öğrenildi.

Polis, Emre D.’nin sosyal medya hesapları üzerinde yaptıkları incelemede canlı yayın görüntüsünü kısa süre içinde sildiğinin tespit edildiğini söylediler. Şüpheli Emre D.’nin daha önceden 51 suç kaydı bulunduğu, hasımları olduğu için sürekli ruhsatsız silah taşıdığı belirlendi.  Polis şüpheliyi yakalamak için bugüne kadar yaklaşık 50 adrese baskın yapıldığını, operasyonların aralıksız sürdüğünü belirttiler. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheliler genel güvenliği tehlikeye düşürmek, 6136 sayılı kanuna muhalefet, meskun mahalde ateş etmek suçlamalarıyla adliyeye sevk edildi.

CHP İstanbul İl Başkanlığı saldırısında dört şüpheli yakalandı