CHP İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı şüphesi

Yayın tarihi: 6 Nisan 2023 Perşembe 11:45 am - Güncelleme: 6 Nisan 2023 Perşembe 4:39 pm

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na bugün sabah saatlerinde silahlı saldırı gerçekleşti. Saldırını ardından basın açıklamasında bulunan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, “Bir hafta içerisinde İstanbul’da iki tane siyasi parti il başkanlığı önünde herhangi bir olay olma ihtimali dünyadaki en büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinden daha düşüktür.” dedi.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’nın kurşunlanmasının ardından bugün sabah saatlerinde CHP İstanbul İl Başkanlığı’na da silahlı saldırı gerçekleştirildi. Güvenlik görevlisinin ifadesine göre 6-7 el ateş edildiği ve ilk belirlemelere göre olay yerinde boş kovanlar bulunduğu aktarıldı. İstanbul Valiliği’nden yapılan açıklamada bir araçtan ateş edildiğinin tespit edildiği aktarıldı.

KILIÇDAROĞLU: KİMSE ÜZÜLMESİN BİZ ÜZÜLMÜYORUZ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, , Demokratik Sol Parti ziyareti sonrası saldırıya yönelik “Kimse merak etmesin. Karamsarlığa kapılmasın. 15 Mayıs’ta bu ülkeye baharı getireceğiz. Bu tür olaylar olmayacak. Kimse üzülmesin. Biz üzülmüyoruz. Olayları yaratanlar süratle yakalanıp yargılanacak. Bu olmayacak bir daha Türkiye’de.” dedi.

 

SAVCILIK’TAN AÇIKLAMA

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan yapılan açıklamada “İlk tespitlere göre kurşunlar CHP il binasına isabet etmedi, emniyetin kamera ve tespit çalışmaları devam ediyor.” denildi.

İSTANBUL VALİLİĞİ: ARAÇTAN ATEŞ EDİLDİĞİ TESPİT EDİLDİ

İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklama ise şöyle:

“Bugün saat 04.00 sıralarında Sarıyer İlçemizde bulunan CHP İl Başkanlığı Binasında görevli Polis Memuru tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine TEM Otoyolunda silah sesleri duyulduğu yönünde ihbarda bulunulmuştur. Olay yerine sevk edilen güvenlik güçlerimiz tarafından yapılan incelemeler ve binanın güvenlik görevlileriyle yapılan görüşmelerde; TEM Otoyolu Edirne istikametinden 5-6 el silah sesi duydukları beyan edilmiş, il başkanlığı binası ve çevresindeki kontrollerde herhangi bir olumsuzluğun bulunmadığı anlaşılmıştır. Elde edilen kamera görüntülerinde Ali Sami Yen Spor Kompleksi Nef Stadyumundan TEM Otoyolu Edirne istikametine otoyolun ikinci şeridinde hızla seyreden bir araçtan havaya ateş edildiği tespit edilmiştir. Yapılan çalışmalarda, yol kenarında 9 mm çapında 2 adet kovan bulunmuştur. Konuyla ilgili başlatılan incelemeler devam etmektedir”

“7-8 EL ATEŞ EDİLMİŞ”

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun saldırıya ilişkin açıklaması şöyle:

Bugün saat 05.00 sularında TEM otoyolundan Edirne istikametindeki bir araç İl Başkanlığımızın yönüne 7-8 el ateş etmiş bulunmakta. Olay mahalinde boş kovanlar tespit edilmiş olmaktadır. Emniyet güçlerinin il binamızda yaptığı araştırmaya göre; binamızda kurşun izi bulunmamıştır. Olayla ilgili savcılık tahkikatı devam etmektedir. Başkanlığımıza saldırı olacağına dair herhangi bir durum yoktu ancak olursa şaşırmayacaktık nitekim şaşırmadık. Kesin il binası mıdır değil midir cevabı vermesi gereken ben değilim. Biz de saldırının ne amaçla ve kimler tarafından yapıldığını merak ediyoruz. Umarım bu sorunun cevabını vermesi gerekenler, bu süreci olması gerektiği gibi araştırıp doğru neyse ona ulaşması gerekenler bir an önce onu bulurlar.

“EN BÜYÜK İKRAMİYEYİ KAZANMA İHTİMALİNDEN DAHA DÜŞÜK”

Bir hafta önce İYİ Parti İl Binasına yapılan saldırı, bu sabah il binamızın hemen karşısından açılan ateşler, bir bekçi değilse ne amaçla geldiyse bilmiyoruz umarım hepimiz için tatmin eden bir açıklama olabilir. Bir hafta içerisinde İstanbul’da iki tane siyasi parti il başkanlığı önünde herhangi bir olay olma ihtimalini ben de Cumhur İttifakı’nın küçük ortağı kadar olmasa da matematik bilirim sanıyorum dünyadaki en büyük ikramiyeyi kazanma ihtimalinden daha düşüktür.

“VALİ İLE GÖRÜŞTÜM”

İstanbul Valisi ile görüştüm. Olay ile ilgili tahkikatların devam ettiğini ve kamera kayıtlarının incelendiğini söylediler. Çok kısa sürede olayı aydınlattıktan sonra bilgi vereceklerini söylediler. S

“DÜN İYİ PARTİ BUGÜN CHP”

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Buğra Kavuncu, sosyal medya hesabından saldırıya yönelik “Dün İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığımız, bugün CHP İstanbul İl Başkanlığı! Saldırılar bizleri yolumuzdan döndüremeyecek. Demokrasi ve milletin iradesi kazanacak. Geçmiş olsun!” ifadelerini kullandı.

İYİ Parti İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı! Akşener Erdoğan’ı işaret etti

“BU OLAY DİKKATLE İRDELENMELİDİR”

İYİ Parti Sözcüsü ve Genel Başkan Başdanışmanı Kürşad Zorlu, Twitter’dan olaya dair açıklamada bulundu.  “Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak bir görüşme gerçekleştirmişlerdir” diyen Zorlu, “30 Mart günü Partimize yapılan menfur saldırının gerçek sorumluları serbest dolaşırken meydana gelen bu olay dikkatle irdelenmelidir” ifadelerini kullandı.

CHP İstanbul İl Başkanlığı’na silahlı saldırı şüphesi

Zorlu, Twitter hesabından şu mesajı paylaştı:

“Bugün Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanlığına yönelik düzenlendiği düşünülen silahlı saldırı haberinin kamuoyu ile paylaşılmasının ardından Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener, CHP Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu arayarak bir görüşme gerçekleştirmişlerdir.

30 Mart günü Partimize yapılan menfur saldırının gerçek sorumluları serbest dolaşırken meydana gelen bu olay dikkatle irdelenmelidir. Ülkemizin huzur ve sükuneti için olayın bir an önce aydınlatılması çağrısında bulunuyoruz. Bu vesileyle tüm CHP camiasına geçmiş olsun diyoruz”