CHP’li vekil: Korgan kaymakamı Atatürk konuşması nedeniyle açığa alındı

Yayın tarihi: 3 Kasım 2021 Çarşamba 5:04 pm - Güncelleme: 21 Şubat 2022 Pazartesi 11:44 am

CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, dün akşam saatlerinde Ordu’nun Korgan ilçesinde görevli Kaymakam Miraç Akbulut’un 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarında yaptığı konuşması nedeniyle açığa alındığı öne sürdü. Adıgüzel, “İlçede etkili olan AKP’ye yakın tahrikatlar var. AKP’liler ve bunlar konuşmadan rahatsız oldukları için kaymakamı şikayet etmişler” dedi.

CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, dün akşam saatlerinde aniden görevden alınan Kaymakam Miraç Akbulut’un görevden alınmasına ilişkin bir iddia öne sürdü. Kaymakam Miraç Bulut’un açılış törenlerinde yaptığı konuşmasında, defalarca Atatürk ve Cumhuriyet sözlerini kullandığını ancak AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın adını kullanmadığını söyleyen Adıgüzel, “Kaymakam Akbulut, konuşmasında Cumhuriyetin getirdiği kazanımları anlatırken, bir bölümünde Atatürk’ün, ‘Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, mensuplar memleketi olamaz’ sözünü kullandı. Sık sık Atatürk ve Cumhuriyet vurgusu yaptı” dedi.

“AKP’LİLER VE TARİKATLAR ŞİKAYET ETMİŞTİR”

Kaymakamın görevden alınmasına bölge halkı da tepki gösterirken, Adıgüzel, “İlçede etkili olan AKP’ye yakın tahrikatlar var. AKP’liler ve bunlar konuşmadan rahatsız oldukları için kaymakamı şikayet etmişler” diye konuştu.

İbrahim Kalın’dan ‘fotoğraflı’ Erdoğan paylaşımı