CHP’li Tekin ‘AKP İl Başkanı, Erdoğan’a sesini duyuramıyorsa yurttaş nasıl duyuracak’ diye paylaştı

Yayın tarihi: 11 Nisan 2023 Salı 4:52 pm - Güncelleme: 11 Nisan 2023 Salı 5:18 pm

CHP’li Gürsel Tekin, Erdoğan’a isteklerini ulaştırmak isteyen bir yurttaşın korumalar tarafından uzaklaştırılmasını paylaştı. Tekin, Erdoğan’a ‘sesimiz ulaşmıyor’ dedikten sonra görevden alınan AKP Ordu İl Başkanı Tomakin’i hatırlattı.

AKP Ordu İl Başkanı Halit Tomakin, Twitter hesabından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a ‘seslerinin’ ulaşmamasına isyan etti. Tomakin, “Sayın Cumhurbaşkanımıza ancak buradan seslenme şansım var çünkü sesimiz ulaştırılmıyor. Ordu halkı aday listelerimize çok ciddi bir şekilde itiraz ediyor” dedi.

Tomakin, bugün görevden alınarak AKP Ordu İl Başkanlığına Selman Altaş atandı.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Tomakin’in görevden alınmasını hatırlatarak bir video paylaştı. Videoda, Pendik’teki toplu açılış töreninden dönen Erdoğan’a isteklerini yazılı bir şekilde ulaştırmak isteyen yurttaş, yaka paça uzaklaştırıldı.

Yurttaşların Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’e dilekçelerini rahatlıkla ulaştırdığını hatırlatan Tekin, şunları paylaştı:

“Ordu İl Başkanı kendi Genel Başkanı Erdoğan’a sesini duyuramıyorsa, normal vatandaş nasıl duyuracak? İşte böyle panik oluyorlar, kendi milletini tehdit görüyorlar. Millet bir dilekçe bile veremiyor. #SanaSöz Bu kibir devri bitecek.

100 yıl önce bu millet Atatürk’e böyle ulaşıyor, dilekçesini veriyor, derdini anlatıyordu. Neden? Çünkü egemenliğin millette olduğuna inanan, milleti seven, vatandaşa saygı duyan bir anlayış vardı. Bugün vatandaşı reaya gören bir zihniyet var. Firavunlar gibi tebaadan korkuyor.”

Vekil listelerine Twitter’dan isyan eden AKP’li başkanın bileti kesildi