CHP’li Tanrıkulu: Bana su veren DEDAŞ işçisini kovdular

Yayın tarihi: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 8:25 pm - Güncelleme: 24 Temmuz 2023 Pazartesi 8:26 pm

DEDAŞ işçilerinin hak arayışı sürerken, destek için DEDAŞ’a giden CHP’li Sezgin Tanrıkulu kendisine su veren işçinin kovulduğunu açıkladı.

TELE1’de Zeynel Lüle’nin sunduğu ‘Gündem Özel’ programına konuk olan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu grevin sürdüğü Dicle Elektrik Şirketi’ne (DEDAŞ) dair çarpıcı bir iddia da bulundu.

DEDAŞ’ın bulunduğu Diyarbakır, Şırnak, Şanlıurfa, Mardin, Siirt, Batman’da işçiler maaş artışı ve rahat çalışma koşulları talep ederek grev gitmişti. Aynı gün iş bırakan 300 işçinin işine son verilmişti.

Tanrıkulu bu gelişme sonrası Diyarbakır DEDAŞ Ceo’su ile görüştü. Tanrıkulu görüşmeyi şöyle anlattı “DEDAŞ kamudan kaynak alıyor işçisine de zulmediyor. Maaşını vermiyor, mobbing uyguluyor, artı can güvenlikleri yok. En tehlikeli işe gönderiyorsun, elektrik kesmeye gönderiyorsun, sonucunda ne olacak? Daha güvenceli bir yaşam isteyecekler. Bayram da, ramazan bayramında diğer kamuda çalışan işçiler gibi pay isteyecekler. Sen ne yapıyorsun? ‘Hayır olmaz’ diyorsun.

Şanlıurfa’da DEDAŞ protestoları! 20’den fazla gözaltı

‘BANA SU VERDİ DİYE İŞTEN ÇIKARDILAR’

Bana bu sıcakta bir su ikram eden işçiyi işten çıkardılar. Beni aradı diyor ki, ‘Sizin ağzınız kurumuştu, size bir bardak su ikram ettim. Beni izlemişler güvenlik kameralarından benim de işime son verdiler.’ Şimdi bunun vicdani ağırlığı var birde bizim üzerimizde. Ya böyle bir zulüm olabilir mi? Ya bu sıcakta bir bardak su ikram eden işçinin iş akdini fesheden bir anlayış olabilir mi? Böyle bir zalimlik, böyle bir zülum olabilir mi? Savaşta bile olmaz.

‘AYIPTIR YA…’

Ben görüşme yaptım ama gerçekten Adalet ve Kalkınma Partisi’ni anlamıyorum. Orada siyaset yapan bakanlar var, sonuç itibari ile bölgede. Ayıptır ya, bir deyin ki ‘DEDAŞ kardeşim sen ne yapıyorsun? 300 tane işçiyi bu yazın sıcağında hak aradıkları için bu işsizlik ortamında nasıl işten çıkartırsın? Ama Diyarbakır olunca, Şırnak olunca, Batman olunca herkes susuyor. Dayanışma göstermiyorlar.”

AKP’li belediye meclis üyesiyle tartışan kooperatif başkanı gözaltına alındı