CHP’li Servet Mullaoğlu’undan ‘sınıf arkadaşım’ dediği Bozdağ’a: Hukuk bilgisini unutmuş

Yayın tarihi: 31 Ocak 2024 Çarşamba 9:35 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2024 Çarşamba 9:38 pm

CHP Hatay Milletvekili Servet Mullaoğlu, TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi kararını TBMM’de okutan Bekir Bozdağ‘a tepki gösterdi. Mullaoğlu, Bozdağ için, “AKP’de Siyaset yapması hukuk bilgisini unutturmuş görünüyor” ifadelerini kullandı.

Gezi Direnişi Davasından tutuklu bulunan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın vekilliği AKP MHP işbirliğinde yargı darbesi ile düşürüldü. Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesi kararını TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ okudu. Bozdağ’ın kararı okumasına tepki yağarken karar öncesi Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş’un Birleşik Arap Emirliklerine gitmesi de tepki çekti.

Bozdağ’a bir tepki de Hukuk Fakültesi’nden sınıf arkadaşı Servet Mullaoğlu’ndan geldi. Mullaoğlu, Bozdağ’a” Hukuk öğrencisi Bekir Bozdağ olsaydı dünkü kararı başına silah dayasalardı asla okumazdı. Ama öyle anlaşılıyor ki AKP’de Siyaset yapması hukuk bilgisini unutturmuş görünüyor” dedi.

FETÖ arşivi açılan Bekir Bozdağ kime gözdağı verdi? “Herkesin söylediklerini bir çıkartırsak…”

Mullaoğlu’nun sözleri şöyle:

“Bekir Bozdağ ile hukuk fakültesinde birlikte okuduk. Hukuk öğrencisi Bekir Bozdağ olsaydı dünkü kararı başına silah dayasalardı asla okumazdı. Ama öyle anlaşılıyor ki AKP’de Siyaset yapması hukuk bilgisini unutturmuş görünüyor. Anayasa mahkemesinin 2 defa hak ihlali verdiği bir kararı uygulamak Meclis’in asla görevi değildi. Bir mahkemenin Anayasa Mahkemesi’ne direnmesi bir darbedir.”

Kaynak: TELE1