FETÖ arşivi açılan Bekir Bozdağ kime gözdağı verdi? “Herkesin söylediklerini bir çıkartırsak…”

Yayın tarihi: 31 Ocak 2024 Çarşamba 3:40 pm - Güncelleme: 31 Ocak 2024 Çarşamba 3:42 pm

Hukuksuzca cezaevinde tutulan Can Atalay’ın vekilliğinin düşürülmesine ilişkin kararı okutmasının ardından FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e övgüler dizdiği anlara ait video yeniden gündem olan Bekir Bozdağ, “Terör vasfı olmadığı dönemlerde herkesin söylediklerini bir çıkartırsak, yarıştırırsak neler olur” diye konuştu.

AYM kararına rağmen hukuksuz bir şekilde cezaevinde tutulan TİP Hatay Milletvekili Can Atalay’ın milletvekilliği düşürüldü. Kararı okutan Bekir Bozdağ Meclis’te milletvekilleri tarafından protesto edildi, kamuoyunda büyük tepki verdi.

Kararın ardından Bozdağ’ın 2013 yılında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen’e yönelik övgü dolu sözleri yeniden gündem oldu. Bozdağ, bugünkü TBMM Genel Kurulu’nda CHP Samsun Milletvekili Musa Çam’ın konuşmasının ardından kendisine yönelik eleştirilere yanıt verdi.

Bozdağ, “Dünden beri şahsıma dönük haksız ithamlar yapıldı. Ben burada bulunma tarafsızlığı nedeniyle cevap vermedim. Ama sürekli tekrarlanıyor. Belli ki Can Atalay unutuldu, Bekir Bozdağ üzerinden bir şey yapılıyor. FETÖ terör örgütü elebaşı Fetullah Gülen, teröristbaşıdır. Bir terör örgütünün yöneticisi, kurucusudur. Eli kanlı bir katildir. Ben bunu defalarca söyledim ama 2011’de, 13 sene önce söylenmiş bir sözü sürekli getirip benim daha sonra söylediklerimi yok saymak büyük bir haksızlıktır” ifadelerini kullandı.

“BİR ÇIKARTIRSAK…”

“Terör vasfı olmadığı dönemlerde herkesin söylediklerini bir çıkartırsak, yarıştırırsak neler olur… Ama biz dershanelerin, medya organlarının, eğitimin kurumlarının, derneklerin kapatılmasında, yargının, adliyenin, emniyetin, ordunun, devletin bütün kurumlarında sızmış teröristlerin temizlenmesinde büyük fedakarlık yaptık” diyen Bozdağ, konuya ilişkin hukuk yoluna başvuracağını da sözlerine ekledi.

13 yıl önce Bekir Bozdağ: Fetullah Gülen, bu ülkenin yetiştirdiği değerli bir kıymettir

Kaynak: TELE1