CHP’li Şahin’den tahliye edilen İskenderun Devlet Hastanesi için “yapıldığı sırada zemini kaydı” açıklaması!

Yayın tarihi: 22 Şubat 2023 Çarşamba 12:11 am - Güncelleme: 22 Şubat 2023 Çarşamba 12:17 am

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Hatay’da peş peşe meydana gelen depremlerin ardından İskenderun Yeni Devlet Hastanesi’nin çökme riskine karşı tahliye edilmesine ilişkin, “Yapıldığı sırada da yeri konusunda tartışmalar vardı. Zeminin kaydığı ve bu sebeple buraya oturtulamayacağı söylendi” dedi.

Hatay’ın Defne ve Samandağ ilçelerinde peş peşe 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin ve CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Hatay’ın Numune Mahallesi’nde bulunan ve dünkü depremden sonra çökme riskine karşı tahliye edilen İskenderun Yeni Devlet Hastanesi’nin önünde bugün açıklama yaptı.

Hatay’da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde depremler! 6 ölü 562 yaralı

“YERİ KONUSUNDA TARTIŞMALAR VARDI”

Şahin, yeni diye anılan İskenderun Devlet Hastanesi’nin inşaatı sırasında da tartışmalar olduğunu ve zemininin kaydığını söyledi.

ANKA’da yer alan habere göre, CHP’li Şahin şunları söyledi:

“Aşağı yukarı 15 yıllık bir bina. Hastane hizmete girmeden bina olarak bir süre bekledi. Ondan sonra çalışmaya başladı. Aslında İskenderun için çok büyük bir ihtiyaçtı. Fakat yapıldığı sırada da yeri konusunda tartışmalar vardı. Zeminin kaydığı ve bu sebeple buraya oturtulamayacağı söylendi. Söylendiği gibi bir kez de bu yaşandı. Yani zemin bir kez kaydı. Bir tadilatla giderildi vs. böyle bir şeyden geçti. Dün de tedbir amaçlı işte sallanınca, altyapısının da bozuk olduğunu biliyoruz. Burada eski bir hastanemizin çökme olayını yaşadıktan sonra tedbir amaçlı bu hastaneyi, göçük tehlikesi içerisinde hastaları zaten içerideki doktorların da tedirginliğiyle boşalttılar.

“İSPANYOL SAHRA HASTANESİ VAR”

Şimdi burada ilk adım hizmet veriliyor. İspanyol Sahra Hastanesi var. Dörtyol Devlet Hastanemize taşındı ama maalesef Dörtyol Devlet Hastanemiz de bir önceki deprem sebebiyle yeterince doluluk yaşıyordu. Şu anda hastalar bu yönde tedirgin. Kendilerini de güvende hissetmiyorlar. Burada bir hastaneye gidememenin yarattığı duygu sebebiyle de bu durum göçü tetikliyor maalesef. Doktorlarımız, her koşulda hizmet vermeye çalışıyorlar. Her zamanki gibi Türk doktorlarımız en fedakar, canlarını esirgemeden hizmet veriyorlar. Koronada da onlara minnettardık, şimdi de onlara minnettarız. Daima var olsunlar”