CHP’li Polat Yanardağ’ın cezaevinden verdiği mesajı anlattı!

Yayın tarihi: 11 Temmuz 2023 Salı 11:13 pm - Güncelleme: 11 Temmuz 2023 Salı 11:15 pm

CHP İzmir Mileltvekili Mahir Polat, Silivri’de yatan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ı ziyaret etti. Polat görüşmede Yanardağ’ın, “Burası rejimin Bastille’i” diyerek, “Teslim olmayacağım, bunlara boyun eğmeyeceğim; ne kadar yatarsam yatayım” mesajını evrdiğini anlattı.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP ile Abdullah Öcalan’ın yeniden görüşerek tekrar çözüm sürecine başlayabileceklerini anlatmak için söylediği sözler nedeniyle trollerin hedefi oldu. Yanardağ’ın sözleri bağlamından kopartılarak sosyal medyada montajlanmış bir video ile servis edildi. Yanardağ, trollerin çarpıtması nedeniyle tutuklanarak eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderildi.

Yanardağ hakkında bugün iddianame hazırlandı.

CHP İzmir Mileltvekili Mahir Polat, TELE1 Genel Yayın Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ ile tutulduğu cezaevinde görüştü. Polat görüşmede Yanardağ’ın verdiği mesajları TELE1’de konuk olduğu Açıkça programında anlattı.

Polat, cezaevi ziyaretinde ‘Demokrasi Tutsakları’ olarak isimlendirdiği Can Atalay, Merdan Yanardağ, Osman Kavala ve Selçuk Kozağaçlı’yı ziyaret ettiğini belirtti.

Merdan Yanardağ’ın çok canlı, micadeleye hazır gördüğünü ifade eden Polat, Yanardağ’ın “12 Eylül’de yargılanırken böyle bir hukuksuzluk yoktu” dediğini aktardı.

Polat ziyaretini şöyle anlattı:

“Bir ironi, şaka gibi bir durumun içinde fakat direnmeye aynı şekilde zulmün karşısında durmaya devam edecek. Silivri’de yatıyor. Kırmızı tişörtünü giymiş, mücadelenin, kavganın rengini seçmiş durumda Merdan Bey. Kendi ifadesiyle, ‘Burası rejimin Bastille’i’ diyor. ‘ Teslim olmayacağım, bunlara boyun eğmeyeceğim; ne kadar yatarsam yatayım’ diyor”

Polat ayrıca, toplumu Merdan Yanardağ’a yapılan zulmü görmeye ve dayanışmaya davet etti.