CHP’li Özkoç’tan MHP’ye Ünal tepkisi! “Ne bekleyebilirlerdi ki?”

Yayın tarihi: 26 Ekim 2022 Çarşamba 7:01 pm - Güncelleme: 26 Ekim 2022 Çarşamba 7:06 pm

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte Cumhuriyet Devrimleri'ni hedef alarak, "Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” dedi.

Cumhuriyet'i hedef alan AKP'nin grup başkanvekiline tepkiler çığ gibi büyüdü. Ünal'a bir tepki de dün, iktidar ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den geldi. Bahçeli, "Cumhuriyet'in Türk kültürüne Türk diline düşünme setlerine zarar verdiğini iddia edenler talihsiz tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindeler. Gerçekleri çarpıtmaktır. Nesnel gelişmelere aykırıdır. Dilimizi karartmaktır. Nihayetinde özgüven eksikliğidir” ifadelerini kullandı.

TBMM'de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, Bahçeli'nin Ünal'a verdiği tepkiyi değerlendirdi. Özkoç şunları dile getirdi:

Bu açıklamanın ne kadar samimi olup olmadığını bilebilmek için MHP'nin talebini de bilmek lazım. Bu bir ilk değildir. Türkçe andımızı kaldıran siyasi parti ile ittifak içindeler, Türk bayrağına saygısızlık eden siyasi parti ittifak içerisindeler, PKK terör örgütü ile masaya oturan siyasi parti ile ittifak içerisindeler. Türkiye Cumhuriyeti'nin Genel Kurmay Başkanı'nın terör örgütünün gizli tanıklığı ile içeri alan, FETÖ'nün arkasında duran siyasi parti ile bir aradalar. Ne bekleyebilirlerdi ki?


" />

CHP’li Engin Özkoç, MHP Lideri Devlet Bahçeli’nin  Cumhuriyet Devrimlerini hedef alan AKP’li Mahir Ünal’a tepki göstermesi hakkında, “FETÖ’nün arkasında duran siyasi parti ile bir aradalar. Ne bekleyeceklerdi ki?” dedi. 

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, geçtiğimiz günlerde katıldığı bir etkinlikte Cumhuriyet Devrimleri’ni hedef alarak, “Cumhuriyet, bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi, hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir” dedi.

Cumhuriyet’i hedef alan AKP’nin grup başkanvekiline tepkiler çığ gibi büyüdü. Ünal’a bir tepki de dün,  iktidar ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi. Bahçeli, “Cumhuriyet’in Türk kültürüne Türk diline düşünme setlerine zarar verdiğini iddia edenler talihsiz tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindeler. Gerçekleri çarpıtmaktır. Nesnel gelişmelere aykırıdır. Dilimizi karartmaktır. Nihayetinde özgüven eksikliğidir” ifadelerini kullandı. 

TBMM’de basın toplantısı düzenleyen CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, MHP’nin Ünal’a verdiği tepkiyi değerlendirdi. Özkoç şunları dile getirdi:

“Bu açıklamanın ne kadar samimi olup olmadığını bilebilmek için MHP’nin talebini de bilmek lazım. Bu bir ilk değildir. Türkçe andımızı kaldıran siyasi parti ile ittifak içerisindeler, Türk bayrağına saygısızlık eden siyasi parti ile ittifak içerisindeler, PKK terör örgütü ile masaya oturan siyasi parti ile ittifak içerisindeler. Türkiye Cumhuriyeti’nin Genel Kurmay Başkanı’nın terör örgütünün gizli tanıklığı ile içeri alan, FETÖ’nün arkasında duran siyasi parti ile bir aradalar. Ne bekleyebilirlerdi ki?”

 

Devlet Bahçeli’den Cumhuriyet’i hedef alan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a tepki!