Devlet Bahçeli’den Cumhuriyet’i hedef alan AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’a tepki!

Yayın tarihi: 25 Ekim 2022 Salı 11:29 am - Güncelleme: 25 Ekim 2022 Salı 9:51 pm

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhuriyet Devrimleri’ni hedef alan AKP Grup Başkanı Mahir Ünal’a yanıt verdi. Bahçeli, “Cumhuriyetin Türk kültürüne Türk diline düşünme setlerine zarar verdiğini iddia edenler talihsiz tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindeler. Gerçekleri çarpıtmaktır. Nesnel gelişmelere aykırıdır. Dilimizi karartmaktır.  Nihayetinde özgüven eksikliğidir” dedi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, geçtiğimiz gün Cumhuriyet Devrimleri’ni hedef alarak ‘düşünme setlerini’ yok ettiğini iddia etti. Mahir Ünal’a bir tepki de iktidar ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den geldi. Bahçeli şunları dile getirdi:

“Türk milliyetçileri olarak Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna tutarlı ve tahsilatlı bir tarih şuuru ile bakıyoruz bu şekilde yorumluyoruz. Maziye önem vermemiz özlem ve hürmet duymamız bugüne bir memnuniyetsizlik hali olarak okunmamalıdır. Tarihimizi görkemi her milletperver her vatansever için gıpta edilecek bir gurur kaynağıdır. Gerçekçi olmak gerekirse biz saadetimizi geçmişin sayfalarında değil onu her seferinde onu geçme başarısında göstermiş bir istikbal başarısı olarak görüyoruz.

Ancak geçmiş bazen geleceği perdeleyecek gözlerimizi kamaştırabilir gerçeklerden kapatabilir. Bu durum hamaset çıkmazıdır. Unutmayalım ki zaman tünelinden geçip bugüne ulaşan karmaşıklaşıp her sorunu dünün ilhamı ile bugünün imkanı ile çözmekten başka seçeneğimiz yoktur.

Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş yıllarını şuurla idrak edemeyenler için hataya düşmek çelişkide bocalamak değişime ve gelişime direnç göstermek kaçınılmazdır. bizim tarih anlayışımız devre coğrafya algımız dönemsel değildir.

Tarih ve coğrafya baktığımızda birbirinden kopuk değildir. Tarih birdir ve bütündür adı da Türk tarihidir. coğrafya birdir ve bellidir adı Türk coğrafyasıdır.

Binlerce yıllık Türk tarihinin ana güzergâhından kategorik bir kopuş asla görülemeyecektir. Cumhuriyet şerefli geçmişimizin bir anti tezi değildir. Cumhuriyetin Türk kültürüne Türk diline düşünme setlerini zarar verdiğini iddia ede edenler talihsiz tarifsiz ve temelsiz yanlışın pençesindeler.

ön yargıların hükmü ile ideolojik katılıklarla cumhuriyetin anlatılması mümkün değildir. bugünkü Türkiye’de düşünce oluşturamayacağımız söylemek gerçekleri çarpıtmaktır. Nesnel gelişmelere aykırıdır. dilimizi karartmaktır. Nihayetinde özgüven eksikliğidir.

FİNCANI’NIN TÜRK VATANDAŞLIĞINDAN ÇIKARILMASINI İSTEDİ

TSK’nın kimyasal silah kullandığını şerefsizce dillendirenlere kanacak kimse yoktur. İşgal için bahaneler oluşturulduğu bilinen gerçeklerdir. Türkiye’den Irak, Suriye çıkarma planları yapanlar sömürge piyonlarıdır. İP Başkanı’nın TTB’ne övgüleri hala hafızalarımızda olup en son dehşet verici iftiraya nasıl bir yorum getireceği merak konusudur. Herkesi uyarıyorum; Türk askerine düşmanlık, düşmana askerliktir. Türk askerine aslı astarı olmayan suçlamalarda bulunanlar, terörizme faaliyet yapan kansızlardır. Almanya’nın Köln kentinde husumet oluşumu tarafından düzenlenen konferansta PKK, FETÖ ve yeminli Türk düşmanları sahneye çıkmışlardır. Şerefli Türk hekimlerini hariç tutuyorum. TTB’nin kapısına kilit vurulmasını, doktorlarımızın özgürleşmeleri tarihi önemde addediyorum. Türk düşmanı bir birliğin isminin başında Türk olamaz. Türk Tabipler Birliği Başkanı ve diğerlerinin Türk vatandaşlığından çıkarılması ve vatansız olmaya mahkum edilmesi akla en uygun seçeneklerden birisidir. Türk Tabipler Birliği’nin tıpla ilgisi kalmamıştır.

DANIŞTAY’IN GÖREVE İADE ETTİĞİ 178 HAKİM VE SAVCI

FETÖ’nün kumpasları, PKK’nın iftiraları devam ederken FETÖ’den ihraç edilen 178 hakimin görevlerine iade kararı yenilir yutulur bir şey değildir. Bu kararı milletimize hakaret sayıyoruz.”

 

BAHÇELİ’DEN ERDOĞAN’A ‘AİLE DESTEĞİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun başörtü çıkışının ardından AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ‘aile yapısı’ teklifine Bahçeli’den destek geldi. Erdoğan, LGBTİ bireyleri hedef alarak Anayasa’da başörtü ve aile düzenlemesi gerektiğini söylemişti. Bahçeli Türk toplumunun temel taşı olarak ailenin anlatıldığı 41’inci maddenin değiştirilmesi gerektiğini şu sözlerle ifade etti:

“İşte sana bir fırsat, işte sana bir çıkış, işte sana kalıcı bir çözüm, başörtüsünü anayasal güvenceye haydi buyur birlikte kavuşturalım. Bu meseleyi beraberce ele alalım. Anayasa’nın 24 ile 41’inci maddelerini hep birlikte değiştirelim. Sayın Kılıçdaroğlu, dürüstsen, iyi niyetliysen, başörtüsü üzerinden siyasi rant devşirmeyi aklından geçirmiyorsan merdane gibi dönmeyi bırak, işte sana demokrasi meydanı, gel burada duruş göstermeye bak.”

Cumhuriyet Devrimleri’ni hedef alan AKP’li Mahir Ünal’a tepkiler çığ gibi büyüdü!