CHP’li Gürsel Tekin: Sadece bir ilçede 5 bin 300 çocuğumuz uyuşturucuya bulaşmış

Yayın tarihi: 8 Kasım 2022 Salı 12:30 am - Güncelleme: 8 Kasım 2022 Salı 12:31 am

CHP’li Gürsel Tekin, Türkiye’de uyuşturucuya bulaşmış çocuk sayısında yaşanan artışa dikkat çekti. Tekin, “Sadece tek bir ilçede 5 bin 300 çocuğumuz uyuşturucuya bulaşmış. Polis kayıtlarında da var. Anadolu’nun ilçelerinden bahsediyorum, İstanbul değil.” dedi.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, TELE1 TV’de Evren Özalkuş’un sunduğu ‘Türkiye’nin Geleceği’ programına konuk oldu.

Tekin, Emniyet’in raporları ve kendilerinin saha çalışmaları kapsamında elde ettikleri verilerle, Türkiye’de uyuşturucu kullanımına sürüklenen çocuklar ile gayrimeşru yollarla zengin olup Türkiye’ye yerleşen yabancı sayısındaki artışa dikkat çekti.

CHP Milletvekili Gürsel Tekin Türkiye’de 140 bin çocuğun kayıp olduğunu ve İstanbul ile Anadolu’daki çok sayıda çocuğun uyuşturucuya bulaştığını belirtti.

“YALNIZCA BİR İLÇEDE 5 BİN 300 ÇOCUK UYUŞTURUCUYA BULAŞMIŞ”

Polis kayıtlarındaki verilere dikkat çeken Tekin şunları söyledi:

“Son 3 yıldır, bizim sahadaki çalışmalarımız ve soru önergeleri var. 140 bin çocuğumuz kayıp. Anadolu’da 5 il silinmiş demektir bu. 5 ilin nüfusu kadar çocuğumuz kayıp. Özellikle İstanbul ve 6-7 ilde yapmış olduğumuz çalışmalarda sadece tek bir ilçede 5 bin 300 çocuğumuz uyuşturucuya bulaşmış. Polis kayıtlarında da var. Anadolu’nun ilçelerinden bahsediyorum, İstanbul değil. Emniyet verilerine baktığınızda sorunun ne denli olduğunu görebilirsiniz. Allah var İstanbul Emniyeti’nin mücadelesini görüyorum. Sorun şu, sorun şu kapıdan girmemeli. Mücadeleniz ne olursa olsun baş edemezsiniz. 20’nin üzerinde uyuşturucu çeşidi doğdu. Çok ucuz ve kolay elde edilebiliyor. Nereden geldiği, giriş-çıkışları belli. Bütün buna rağmen bir kusurun olmaması düşünülebilir mi. Bütün verilerde ciddi sıkıntıların ve kusurların olduğunu görebilirsiniz.”

“GAYRİMEŞRU ZENGİNLERİN SON DURAĞI İSTANBUL”

Türkiye’ye yönelik kontrolsüz göç dalgasına da değinen Tekin, meşru olmayan yollarla zengin olup ülkeye gelen çok sayıda yabancı olduğuna dikkat çekti. Tekin, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “1 yıl önce biz bir mülteci haritası açıkladık. İstanbul’un belli bölgelerinde hangi ülkenin insanlarının yaşadığını yazmıştık orada. İşte şimdi o ilçelerde görüyorsunuz… İnsanlar öldürülüyor. Halbuki biz 1 yıl önce uyarmıştık. 2. Bir haritamız var onu da önümüzdeki günlerde paylaşacağız. Bir başka göç haritası… Hem içeri de hem dışarıda. Bir tanesi şu: İstanbul’da çaresiz kalmış insanların Anadolu’ya göçünü açıklamıştık. Dünyanın çeşitli ülkelerinde meşru olmayan zenginlikler elde edenler, körfez ülkeleri, bunların hiçbiri meşru çalışarak para kazanmış insanlar değil. Rus, İran ve Ukrayna zenginleri… Ne yazık ki son durakları İstanbul.” ifadelerini kullandı.

Öztrak: Bu ülkeyi uyuşturucu baronlarına ve işbirlikçilerine dar edeceğiz