CHP’li Çeviköz: Menbiç’teki saldırı IŞİD’in artan etkinliğini göstermektedir

Yayın tarihi: 17 Ocak 2019 Perşembe 11:23 am - Güncelleme: 17 Ocak 2019 Perşembe 11:23 am

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Menbiç’te dün meydana gelen terör saldırısını şiddetle kınadıklarını ifade etti. Çeviköz, Türkiye’nin, Suriye halkının yeniden huzur ve barış ortamına kavuşabilmesine yardımcı olmak amacıyla en kısa zamanda Suriye hükümetiyle anlamlı bir diyalog kurması gerektiğini belirtti.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ünal Çeviköz, Menbiç’teki terör saldırısına ilişkin basın açıklaması yaptı.

Menbiç’te dün düzenlenen ve IŞİD’in üstlendiği terör saldırısında ABD askerlerinin ve sivillerin can kaybına uğramış olmasını ‘derin bir üzüntüyle’ karşıladıklarını ifade eden Çeviköz, “Bölgemizdeki güvenlik tehditlerinin ciddiyetini bir kez daha gösteren bu alçakça terör saldırısını şiddetle kınıyor, yaşamını yitirenler için en derin taziyelerimizi sunuyoruz” dedi.

Çeviköz sözlerine şöyle devam etti:

‘BU SALDIRI IŞİD’İN ARTAN ETKİNLİĞİNİ GÖSTERMEKTEDİR’

”Bu saldırı Suriye’deki ortamın ne kadar karmaşık olduğunu, farklı yöntemlerle saldırılarına devam eden IŞİD’e karşı sürdürülen terörle mücadelenin henüz sona ermediğini, aksine IŞİD’in Türkiye sınırlarının yakınındaki  artan  etkinliğini göstermektedir.

‘SURİYE’DEKİ TERÖR TEHDİDİ KÜRESEL ÖLÇEKTE ENDİŞE VERİCİDİR’

Suriye’de terörle mücadelede koalisyon ortaklarının ve ilgili tüm aktörlerin aynı kararlılıkla ve eşgüdüm halinde hareket etmeleri büyük önem taşımaktadır. Zira, Suriye’deki terör tehdidi bölgesel ve küresel ölçekte endişe vericidir. Bu mücadelede, Suriye’nin egemenliğine ve toprak bütünlüğüne saygı esası içinde davranılması, ortak gündemin Suriye topraklarının terör odaklarından tamamen temizlenmesi olması gerektiği açıktır.

‘SURİYE İLE ANLAMLI BİR DİYALOG KURULMALIDIR’

Türkiye, Suriye halkının yeniden huzur ve barış ortamına kavuşabilmesine yardımcı olmak maksadıyla en kısa zamanda Suriye hükümetiyle anlamlı bir diyalog kurmalı, bu mücadelede Suriye’nin yanında olduğunu göstermeli, iyi komşuluk ilişkilerine ve uluslararası hukuka aykırı olarak yorumlanabilecek adımlar atmaktan kaçınmalıdır.