CHP’li Çan Belediye Başkanı Bülent Öz gözaltına alındı

Yayın tarihi: 31 Mayıs 2022 Salı 10:02 am - Güncelleme: 31 Mayıs 2022 Salı 10:12 am

Çanakkale’nin Çan ilçesinin CHP’li Belediye Başkanı Bülent Öz ile ikisi belediye çalışanı 3 kişi “rüşvet” ve “irtikap” iddiasıyla gözaltına alındı.

Çanakkale’de Çan Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından Ö.E. isimli kişinin şikayeti üzerine belediyeden ihale alan firma sahiplerinden rüşvet alındığı ve irtikap suçu işlendiği iddiasıyla yürütülen soruşturma kapsamında İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri bu sabah operasyon düzenledi.

Operasyonda CHP’li Çan Belediye Başkanı Bülent Öz ile Belediye İnsan Kaynakları Müdürü Ş.U. ve Belediye Mali Hizmetler Müdürü A.Y. ve firma çalışanı R.A. gözaltına alındı.

DHA’nın aktardığına göre soruşturma kapsamında adreslerinde bulunamayan 3 kişi ise aranıyor.

CHP’DEN BİRİM İDDİASI

Daha önce de CHP’li Maltepe ve Kadıköy belediyelerine benzer operasyonlar düzenlenmişti. CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı ise İçişleri Bakanlığında ve MASAK’ta belediyelere yönelik siyasi operasyonlar için birimler kurulduğunu iddia etmişti. Salıcı, gelecek süreçte bu operasyonların daha da artacağını, CHP’li siyasilere, belediye başkanlarına “güvenilmez” duygusu yaratılacağını ve algı operasyonlarının süreceğini ileri sürdü.

Kadıköy’ün ardından Maltepe Belediyesi’ne de operasyon

Kadıköy Belediyesi’nde operasyon: 224 kişi hakkında gözaltı kararı