CHP’li Çakırözer’den Yanardağ’ın tutuklanmasına tepki! “Asıl hedef TELE1’in kapatılması”

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 8:53 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 9:29 pm

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Meclis Genel Kurulu’nda kürsüden yaptığı konuşmasında TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ‘ın “Saray istediği” için tutuklu olduğunu söylerken, asıl hedefin ise TELE1’in önce karartılması sonra da lisans iptaliyle tamamen susturulması olduğunu vurguladı. Çakırözer RTÜK’e de seslenerek, “Kanal kapatma ayıbını yapmayın” dedi.

CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, sosyal medyada hedef gösterildikten sonra gözaltına alınıp tutuklanan TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın içerisinde bulunduğu duruma Meclis kürsüsünden tepki gösterdi.

Çakırözer konuşmasında, CHP heyeti olarak bayram sırasında Merdan Yanardağ’ı ziyaret ettiklerini ve ziyaret sırasında içerisinde olduğu zor duruma rağmen Yanardağ’ı morali yüksek bulduğunu söyledi.

“ASIL HEDEF TELE1”

“Merdan Yanardağ neden cezaevinde?” diye soran Çakırözer, “Çünkü Saray böyle istedi” dedi. Çakırözer, “Hedef sadece Yanardağ değil” diyerek asıl hedefin TELE1’in önce RTÜK eliyle karartılması, daha sonra ise lisans iptaliyle tamamen kapatılması ve susturulması olduğunun altını çizdi.

TELE1’in önce karartılıp sonra kapatılmasıyla diğer medya kuruluşlarına da gözdağı ve korku verilmek istendiğini özellikle vurguladığı konuşmasında Çakırözer, Merdan Yanardağ’ın yalnızca bir gazeteci olduğunu aktardı.

Celal Ülgen’den Yanardağ’ın tutukluluğuna ret kararına sert eleştiri!

RTÜK’E SESLENDİ

Çakırözer ayrıca, RTÜK’ün görevinin basın özgürlüğünü sağlamak olduğunu anımsatarak RTÜK’e seslendi.

“Kanal kapatma ayıbını yapmayın” diyen ve gazetecilerin özgürce mesleklerini yapabildiği bir ülke için mücadele etmekten vazgeçmeyeceklerini ifade eden Çakırözer, “gazeteci Merdan yanardağ’ı ve düşünceleri nedeniyle içeride tutlan herkesi özgürlüklerine kavuşturmalıyız” dedi.

NE OLMUŞTU?

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, AKP ile Abdullah Öcalan’ın yeniden görüşerek tekrar çözüm sürecine başlayabileceklerini anlatmak için söylediği sözler nedeniyle trollerin hedefi oldu. Yanardağ’ın sözleri bağlamından kopartılarak sosyal medyada montajlanmış bir video ile servis edildi. Yanardağ, trollerin çarpıtması nedeniyle tutuklanarak eski adı Silivri Cezaevi olan Marmara Cezaevi’ne gönderildi. Yanardağ’ın tutuklanmasına itiraz edildi. İtiraz reddedildi.