CHP’li belediye başkanları çalıştay hazırlığında

Yayın tarihi: 4 Aralık 2019 Çarşamba 8:25 am - Güncelleme: 4 Aralık 2019 Çarşamba 8:25 am

CHP yönetimi İstanbul’da 19 Aralık tarihinde ‘Yerel Yönetimler Turizm Zirvesi’ başlığı altında çalıştay düzenleyecek.

Türkiye’nin turizm potansiyelinin yüksek olduğu Antalya, Muğla, Aydın gibi kıyı illerinin birçoğunda CHP’li belediyeler yönetimde.

Yerel yönetimler ile turizm sektöründe faaliyet gösteren iş insanlarının daha etkin çalışmasını amaçlayan CHP yönetimi İstanbul’da 19 Aralık tarihinde ‘Yerel Yönetimler Turizm Zirvesi’ başlığı altında çalıştay düzenleyecek.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılıp açılış konuşması yapacağı zirvenin İstanbul’da düzenlenmesinin nedeni kentin turizm potansiyeli ve sektör temsilcilerinin merkezlerinin burada olması. Kıyı şeridindeki iller dışında Bolu ve Artvin gibi 31 Mart seçimleriyle CHP’ye geçen belediyelerin olduğu illerdeki turizm potansiyelini de ortaya çıkarmayı hedefleyen çalıştayda hem sektörün sorunları hem de karşılıklı talepler ve öneriler masaya yatırılacak.

5 OTURUMDA SEKTÖRÜN SORUN VE BEKLENTİLERİNE ÇÖZÜM ARANACAK

Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre, bir gün sürecek çalıştayda turizmin geliştirilmesi adına beş başlık altında öneri, talep ve sorunlar ele alınacak. Zirvede, kentlerin turizm potansiyelinin arttırılması adına düzenlenecek beş oturumdan ilki, “Kentlerin kalkınmasında turizmin yeri” olarak belirlenirken bir diğer başlık ise, “Alternatif turizmin gelişmesinde yerel yönetimlerin rolü” olacak.

Kentlerin özgün yapılarının korunması adına belediyelere düşen sorumlulukların konuşulacağı “Kent kimliğinin korunmasında yerel yönetimler” başlığının yanı sıra, sektördeki iş gücü üzerine “Turizm ekonomisi ve nitelikli eleman yetiştirilmesine yerel yönetimlerin katkısı” oturumu düzenlenecek. Çalıştayın beşinci oturumu ise bu alanda faaliyet gösteren işletmecilerin taleplerine ayrıldı ve bu başlık “Sektörün beklentileri” olarak belirlendi.

‘KAZAN KAZAN FORMÜLÜ’

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, CHP tarafından yapılacak turizm çalıştayına ilişkin, “Sektör temsilcileri ile belediyeleri buluşturacağız. Sektörün sorunları neler, belediyelerimiz nasıl katkıda bulunabilir, belediyelerimizin sektör temsilcilerinden beklentileri neler? Tüm bunları konuşacağız. Kazan-kazan formülüne oturtup bir değer oluşturmaya çalışacağız” diye konuştu.