CHP’li belediye başkanının seçim ofisi önünde silahla ateş açıldı!

Yayın tarihi: 27 Aralık 2023 Çarşamba 5:11 pm - Güncelleme: 27 Aralık 2023 Çarşamba 5:21 pm

CHP’nin önümüzdeki seçimlerde yeniden aday gösterdiği Aksaray Yeşiltepe Belediye Başkanı Tahsin Çelik’in seçim ofisi önünde silahla ateş açıldı. Saldırı sonrasında tehdit telefonu aldığını söyleyen Çelik, “‘Bu seçimi sana yaşatmayacağız, bu seçimi göremeyeceksin’ diye ölümle tehdit edildik” dedi.

CHP’nin önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden aday gösterdiği Aksaray Yeşiltepe Belediye Başkanı Tahsin Çelik’in seçim ofisi önünde bir otomobilin içinde silahla ateş açıldı

Saldırı ardından tehdit telefonu aldığını açıklayan Çelik, “‘Bu seçimi sana yaşatmayacağız, bu seçimi göremeyeceksin’ diye ölümle tehdit edildik” dedi. Çelik, saldırganların AKP’li aday adayının akrabaları olduğunu öne sürdü.

ANKA’ya konuşan Tahsin Çelik, şunları söyledi:

“SEÇİM BÜROMUZUN ÖNÜNDE BİR ŞARJÖR MERMİ ATILDI”

“2024 yılı Mart ayında yapılacak seçimler için Türkiye’de adaylığı netleşen 120 küsur aday adayı içerisinde bizim de ismimiz vardı. Dolayısıyla Genel Merkezimizin bize görev vermesinden sonra seçim büromuzu açtık. Gerekli izinlerimizi alarak seçim çalışmalarımıza başlamıştık, bizim hayalimiz umudumuz yönettiğimiz ve tekrar yönetimine aday olduğumuz Yeşiltepe’mizde sıcak dostane bir seçim havasında seçimi tamamlamak. Halkımıza layık olacak şekilde tekrar görevimizin başına geçmek için mücadelemizi başlatmıştık. Dün akşam 22.20 sularında seçim büromuzun önüne gelen bir araçla, araçta kaç kişi olduğunu bilmediğim ama 2 tanesinin net olduğu kişiler tarafından seçim büromuzun önünde bir şarjör mermi atıldı.”

“GÖZALTINDAYKEN ARAYIP ÖLÜMLE TEHDİT ETTİLER”

“Arkadaşların akşam alındığını duyduk. Ondan sonrasını bilmiyorum. Akabinde jandarma o şahısları alıp götürürken tekrar jandarmanın elinden sıyrılıp seçim ofis büromuzu basmaya kalktılar. Jandarma tekrar o arkadaşları gözaltına almış götürmüş. Karakola geçtikten sonra da telefonla beni arayarak ‘bu seçimi sana yaşatmayacağız, bu seçimi göremeyeceksin’ diye ölümle tehdit edildik.”

“SALDIRGANLAR AKP ADAY ADAYININ YAKINLARI”

“Ö.A. ve M.K.T adlı şahısların silah attığı kamera kayıtlarıyla bunlar sabit. Tehdit eden Ö.A. isimli bir arkadaş, karakoldayken beni arayıp tekrar ölümle tehdit etti. Aramızda hiç bir husumet yok. Bu arkadaşlar AK Parti aday adayı olan bir şahsın yakınları. Ortamı gererek gerginlikten beslenmeyi düşünen bir grup. Bizim hiçbir husumetimiz yok, hiçbir sıkıntımız olmadı.”

(ANKA)

CHP’li yöneticiye silahlı saldırıda kullanılan araç yakıldı

Kaynak: TELE1