CHP’li belediye başkanının odasında ateş eden saldırgan: İçerlediğim için yaptım

Yayın tarihi: 6 Temmuz 2023 Perşembe 1:29 pm - Güncelleme: 6 Temmuz 2023 Perşembe 1:29 pm

CHP’li Maltepe Belediye Başkanı Ali Kılıç’ın odasında ateş eden Fevzi Polat ifadesinde, “Erken geldiğim için beni kapıda beklettiler. Daha sonra içeri girdiğimde beni aşağılayıcı hareketlerde bulundu. Buna çok içerledim. Dışarı çıkıp tekrar içeri girdim ayaklarına doğru ateş ettim” dedi.

Maltepe Belediyesi’ne yönelik dün öğle saatlerinde silahlı bir saldırı gerçekleştirildi. saldırgan belediye binasına gelerek 8. kattaki belediye başkanı Ali Kılıç’ın odasına girdi. Polat, Kılıç ile bir süre konuştuktan sonra yanında bulunan silahıyla ateş etti. İhbar üzerine binaya polis ekipleri sevk edildi. Olayın ardından merdivenlerden inerek uzaklaşmaya çalışan Polat, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 7-8 el ateş açtığı belirtilen şüpheli gözaltına alındı.

Asayiş Şube Müdürlüğü, Cinayet Büro Amirliğine getirilen Fevzi Polat sorgulandı. Poliste ifade veren Fevzi Polat’ın, “Onunla konuşmak istedim. Özel kalemini arayarak randevu aldım. Bana saat 14.00’e randevu verdiler. Ancak ben saat 12.30 civarlarında Belediye binasına gittim. Özel kalemine çıktığımda bana randevu saatimi beklemem gerektiğini söylediler. Onunla daha önceden arkadaş olduğumuz için bu duruma çok içerledim. Randevu saati gelince içeri girdim.

Beni daha iyi karşılamasını bekliyordum. Elinin tersiyle bir gösterip oturmamı istedi. Beni aşağıladığını hissettim. Tansiyon hastasıyım, bu duruma üzüldüğüm için tansiyonum çıktı. Konuşmamız bitince dışarı çıktım. Biraz kendime gelmek için özel kalemde oturdum” dediği öğrenildi.

YENİDEN İÇERİ GİRİP ATEŞ ETMİŞ

Bu sırada Belediye başkanının başka bir ziyaretçisini içeri aldığını anlatan Fevzi Polat’ın, “Benden sonra gelen ziyaretçisini kapıya kadar uğurlarken, özel kalemde beni görüp ‘Sen daha halen gitmedin mi’ diye bağırarak beni yine aşağıladı. Ben de ‘Başkanım bir şey söylemeyi unuttum. Bunu söyleyip gideceğim, diyerek tekrar odaya girdim. Belimdeki silahı çıkararak korkutmak için yere doğru ateş ettim” dediği öğrenildi.
Cinayet Büro Amirliği tarafından yürütülen soruşturmada, Fevzi Polat’ın belindeki ruhsatsız tabancayla belediye binasına geldiğini, X-Ray cihazının alarm vermesine rağmen, kapıdaki güvenlik görevlilerinin Fevzi Polat’ı tanıdıkları için üzerini aramadan içeri girmesine izin verdikleri tespit edildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli Fevzi Polat, adliyeye sevk edildi.

Maltepe Belediyesi’ne silahlı saldırı!