Maltepe Belediyesi’ne silahlı saldırı!

Yayın tarihi: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 3:43 pm - Güncelleme: 5 Temmuz 2023 Çarşamba 4:16 pm

Maltepe Belediyesi’ne silahlı saldırı gerçekleştirildi. Olay yerine polis ekipleri sevk edilirken saldırgan gözaltına alındı.

Maltepe Belediyesi’ne yönelik bugün öğle saatlerinde silahlı bir saldırı gerçekleştirildi. Saldırgan, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Saldırıda şans eseri yaralanan olmazken, gözaltına alınan kişinin “Psikolojik sorunlarım var bu yüzden saldırıyı gerçekleştirdim” dediği öğrenildi.

BAŞKANIN ODASINDA ATEŞ AÇTI

DHA’nın haberine göre, saldırgan belediye binasına gelerek 8. kattaki belediye başkanı Ali Kılıç’ın odasına girdi. Polat, Kılıç ile bir süre konuştuktan sonra yanında bulunan silahıyla ateş etti. İhbar üzerine binaya polis ekipleri sevk edildi. Olayın ardından merdivenlerden inerek uzaklaşmaya çalışan Polat, polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. 7-8 el ateş açtığı belirtilen şüpheli, Asayiş Büro Amirliği’ne götürülürken yaşanan olayla ilgili inceleme başlatıldı.

BELEDİYEDEN AÇIKLAMA

Saldırıyla ilgili Maltepe Belediyesi’nin sosyal medya hesabından açıklama yapıldı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Belediyemize yönelik silahlı saldırı gerçekleştirilmiştir. Saldırgan psikolojik sorunları olduğunu bu sebeple saldırıyı gerçekleştirdiğini ifade etmiştir. Suç unsurları etkisiz hale getirilerek, saldırgan emniyet güçlerine teslim edilmiştir. Herhangi bir yaralanma ya da olumsuzluk söz konusu değildir. Olay kontrol altındadır. Emniyetteki süreci yakından takip ettiğimizi belirtir, kamuoyunun bilgisine sunarız”

Kağıthane’de otomobile silahlı saldırı! 1 ölü