Soylu’nun Kılıçdaroğlu paylaşımına CHP’den tepki

Yayın tarihi: 16 Ekim 2021 Cumartesi 11:16 pm - Güncelleme: 18 Ekim 2021 Pazartesi 12:20 am

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında, “Beceriksizliğini ve yetersizliğini sarhoş narasıyla kapatmaya çalışan” şeklindeki paylaşımına CHP’den tepkiler sürüyor.

CHP Milletvekili Ali Mahir Başarır, Soylu’ya yönelik “Sen bu ülkede bir güvenlik sorunusun” ifadelerini kullandı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, sosyal medya platformu Twitter’da kendi sosyal hesabı üzerinden bir video paylaştı. Gündemi değerlendiren Kılıçdaroğlu, evin çalışma odasından yaptığı açıklamada “Bugün devletimize hizmet eden memurlarımıza yani bürokratlarımıza önemli bir hususta seslenmek istiyorum” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ise sosyal medya hesabından Kılıçdaroğlu’nun bürokratlara çağrısına tepki göstererek, “Beceriksizliğini ve yetersizliğini sarhoş narasıyla kapatmaya çalışan Kılıçdaroğlu, ‘Heyyt!’ demiş. Çok korktuk(!) Hesabı yol arkadaşların PKK’nın siyasi taşeronuna mı yoksa FETÖ’ye mi sordurursun. Milletimiz senin ‘NE’ olduğunu, çok iyi biliyor Kılıçdaroğlu…” ifadelerine yer verdi.

Bunun üzerine CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır ise Soylu’nun paylaşımını alıntılayarak “Bu ülkeye gelmiş en biçimsiz, saygısız ve liyakatsız içişleri bakanı sensin!” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

“SEN GÜVENLİK SORUNUSUN”

Başarır ardından, “Sen bu ülkede bir güvenlik sorunusun; önce ölümüne sebep olduğun gencecik bir emniyet müdürünün hesabını ver sonra konuş; İnan ülkem adına şahsından utanç duyuyorum” paylaşımında bulundu.

CHP’li Engin Özkoç da Twitter üzerinden bir açıklama yaparak Süleyman Soylu’ya tepki gösterdi. Özkoç, “Ne o Peker’in Sülü’sü mafyaya diklenemeyince bize mi yükselir oldun! Efendine sadık kal otur” dedi.

Kılıçdaroğlu ifadeye çağrıldı. Faiz TL’yi vurdu. Akaryakıt kuyruğu. Ders kitapları ücretli oluyor. “Son çağrı”. Peker’e müebbet. 16 Ekim Günün Özeti