CHP’li Bakan’dan promosyon tepkisi: Polisin 14.200 TL’sine kim çöktü?

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2022 Salı 1:39 am - Güncelleme: 23 Ağustos 2022 Salı 4:24 am

CHP’li Murat Bakan, Adalet Bakanlığı personeline tek seferde 25 bin liralık promosyon verilmesine tepki göstererek, “Aynı hesapla polisin 14.200 TL’sine kim çöktü?” dedi. İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı da DBP’li Salih Aydeniz üzerinden konuyu saptırmaya çalıştı.

İçişleri Bakanlığı, Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) personelinin aylık 300 lira alması karşılığında bir banka ile 5 yıl boyunca anlaştı. Adalet Bakanlığı personeli ise 3yıllık anlaşma karşılığında 25 bin lira alacak. 3 yıl üzerinden hesaplandığında EGM personeli bakanlık personelinden tam tamına 14 bin 200 lira eksik promosyon almış olacak.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan, Twitter hesabından  EGM personelinin 5 yıllık anlaşma üzerinden aylık 300 lira promosyon almasına tepki gösterdi. Bakan, Adalet Bakanlığı personelinin 3 yıllık anlaşma ile tek seferde 25 bin lira promosyon alacağını belirterek, “Hayırlı olsun çok sevindik peki aynı hesapla polisin 14.200 TL’sine kim çöktü?” dedi.

CHP’li Bakan’dan Soylu’ya: Polis intiharlarından siz sorumlusunuz

Bakan’ın bu tepkisini Twitter’dan alıntılayan İçişleri Bakanı İsmail Çataklı tuhaf bir biçimde polise yumruk atan DBP Milletvekili Saliha Aydeniz’e bağladı. Çataklı şunları sarf etti:

“Polisimizi düşünüyor(muş)…
DBP’li S. Aydeniz tokat attığında Meclis’teki tavrınızdan gördük düşüncenizi! Partinizin duruşu üzerine bir twit attınız mı?
Maskeniz düştü!
Polisimizin maaş promosyonu olan aylık 300 lira her 6 ayda bir memur maaş zammı oranında artacak.”

CHP: Herhangi bir kimsenin polisimize yumruk atması kabul edilemez

Bakan, Çataklı’nın polemik yaptığını belirterek maaş artışının enflasyonu karşılamayacağını bildirdi. Bakan, “Polisin 14.200TL sine kim çöktü?” sorusunu tekrarlayarak Çataklı’ya, “Anlaşmayı sen mi yaptın ?” dedi. Bakan tam olarak şunları ifade etti:

 

“Benden sorumlu @mehmetersoy57
vardı görevi sana mı devretti? Polemik yapma yanıt ver Adalet Bakanlığının Vakıfbank tan 3 yıl için 25.000 TL yi tek seferde aldığı yerde aynı hesapla (maaş artışı enflasyonu karşılamaz.) Polisin 14.200TL sine kim çöktü ?
Anlaşmayı sen mi yaptın ?”

NE OLMUŞTU?

Murat Bakan, EGM personeline reva görülen bu uygulamaya karşı çıkarak İçişleri Bakanı Soylu’nun cevaplaması için de TBMM’ye yazılı önerge vermişti. Promosyon anlaşmasının EGM içinde rahatsızlık yarattığını iddia eden Bakan, Soylu’ya şu soruları yöneltmişti:

 

“Anlaşma yapılmadan önce ilgili banka yetkilileri ile toplantı yapıldığı ve promosyon anlaşmasına karşılık emniyete araç alınması için şart koşulduğu iddiaları doğru mudur?
Söz konusu ihale nerede kimlerin katılımı ile yapılmıştır?
Diğer bankalara davet mektubu gönderilmiş midir?
Hangi bankalar ne kadar teklif vermiştir?
Türk Polis Teşkilatı Güçlendirme Vakfı`na veya Emniyet Teşkilatı yardım derneklerine bağış yoluyla araç alınmış mıdır? Araç alınmış ise bu araçların marka ve modelleri nedir?
Söz konusu promosyon anlaşması nedeniyle Emniyet Müdürlerine tahsis edilen araç bulunuyor mu?
Söz konusu promosyon anlaşması nedeniyle Emniyet Genel Müdürlüğü merkez ve taşra teşkilatına kaç araç tahsis edilmiştir? Bunların kaç tanesi hibe, bağış, yardım adı altında alınmıştır?
Maaş promosyonu anlaşması feshedilerek, şeffaf şekilde yeniden yapılacak mıdır?”