CHP’li Bakan’dan EGM’ye yanıt! “Benim için onurdur”

Yayın tarihi: 7 Eylül 2022 Çarşamba 11:11 am - Güncelleme: 7 Eylül 2022 Çarşamba 11:12 am

CHP’li Murat Bakan, kendisi hakkında suç duyurusunda bulunacağını açıklayan EGM’ye “Beni şikayet etseniz ne olur. Bu bizim için şereftir, onurdur. Geri adım atmayacağım” yanıtını verdi.

Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM); dün yaptığı yazılı açıklamada, polis ve bekçilerin sorunlarını Meclis’te ve sosyal medyada sık sık gündeme getiren CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan hakkında suç duyurusunda bulunacağını bildirdi.

Polisler çözüm bekliyor! 10 binlerce paylaşım yapıp gündem oldular

“BİZİM İÇİN ONURDUR”

EGM’ye sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile yanıt veren Bakan, polis ve bekçilerin hakkını savunmaya devam edeceğini belirterek, “Beni şikayet etseniz ne olur. Bu bizim için şereftir, onurdur” dedi.

Bakan, açıklamasında şunları söyledi:

“Emniyet Genel Müdürlüğü, bir basın açıklaması yaparak benimle ilgili suç duyurusunda bulunacağını paylaşmış. Gerekçe ne? Gerekçe, benim 330 bin polis memurunun, bekçisinin maaş promosyon hakkını takip etmem. Bin kişilik, iki bin kişilik, üç bin kişilik kamu kuruluşları 20 bin lira, 30 bin lira, 40 bin lira, üç yıl için peşin para promosyon anlaşması yaparken EGM ne yapmış? 330 bin polis memuru için ayda 300 lira. Üç yıl için hesap ederseniz bu parayı, 10 bin 800 lira. 30-40 bin lira nerede, 10 bin 800 lira nerede? Bunu Meclis’e taşıdığım için, soru önergesi verdiğim için, polislerin haklarını aramak için tweet attığım için EGM bir milletvekiline suç duyurusunda bulunacakmış. Bulun kardeşim. Bir adım geri adım atmak. Tabii ki biz polisin, askerin hakkını savunacağız. Bir emirle ölüme giden onlar. Dünyanın en zor mesleğini yapıyorlar. Her intihar eden polisin arkasından soru önergesi verdi. EGM ve İçişleri Bakanlığı biliyor. Gara’da şehit edilen asker ve polislerimizi defalarca soru önergesi veren benim. Meclis’te astsubayın, subayın, binbaşının hakkını savunan benim. Savunmaya devam edeceğim, geri adım atmayacağım. Şikayet edin, ezberiniz bozuldu. Ne diyorsunuz basın açıklamasında? FETÖ’yle, PKK’yla, DHKP-C ile aynı dili kullanan… Ben, çocukluğu TSK’nın içinde geçmiş, 25 yıl TSK’da kolunda sırmalı Ay Yıldız’ı taşımış bir astsubayın çocuğuyum. Askeri polisin özlük haklarını PKK ve FETÖ mü savunuyor. Her konuya PKK, FETÖ diye yafta yapıştırıyorsunuz. Polisler milyonlarca tweet attı. Birazcık onurunuz, haysiyetiniz varsa polisin alın terini, emeğinin karşılığını verin. Bu problemi çözün. Beni şikayet etseniz ne olur. Bu bizim için şereftir, onurdur. Geri adım atmayacağım.”

CHP’li Murat Bakan: EGM polislerin maaşına çöktü