CHP’li Atik: Uyarılarımıza rağmen çadırkenti Dicle’nin kenarına kurdular

Yayın tarihi: 16 Mart 2023 Perşembe 5:57 pm - Güncelleme: 16 Mart 2023 Perşembe 5:57 pm

CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik, depremzedeler için kurulan çadırkenti ziyaret etti. Çadırların olmaması gereken bir bölgeye kurulduğunu ifade eden Atik, “Tüm ısrarlarına rağmen çadırkenti sanki kasıtlıymış gibi Dicle’nin kenarına, sazlık bölgesine kurdular. Kimseyi dinlemediler. Yazın havalar sıcak olduğu zamanlarda sivri sineklerden yaşanmaz ve çocuklarımız sıtmalanır. Dün akşam ufak bir yağmurdan sonra vatandaş kendi imkanlarıyla buradan çıkıp, şehir merkezine gittiler” diye konuştu.

CHP Diyarbakır İl Başkanı Abdullah Atik ile parti üyeleri, afetten etkilenen yurttaşlar için kentte kurulan çadırkenti ziyaret etti.

CHP’li Atik, tüm uyarılarına rağmen çadırkentin olmaması gereken bir bölgeye kurulduğunu belirtirken, bazı vatandaşların yağışların ardından çadırları terk etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Atik şunları söyledi:

“Dicle kenarında bu çadırlar kuruldu. Bizim ve STK’ların tüm ısrarlarına rağmen çadırkenti sanki kasıtlıymış gibi Dicle’nin kenarına, sazlık bölgesine kurdular. Kimseyi dinlemediler. Yazın havalar sıcak olduğu zamanlarda sivri sineklerden yaşanmaz ve çocuklarımız sıtmalanır. Bırakın baraj konusunu. Daha burada baraj kapağı patladı, burası komple sular altında kaldı. İnsanlarımızı barajın önüne getirdiler. Tüm uyarılarımıza rağmen bizi dinlemediler. Kendi bildiklerini yaptılar, her yerde yaptıklarını burada da yaptılar. Dün akşam ufak bir yağmurdan sonra vatandaş kendi imkanlarıyla buradan çıkıp, şehir merkezine gittiler. Düğün ve spor salonlarında yaşamlarını rezalet bir şekilde sürdürmektedir. Çadırların hepsi su altında”

Selin vurduğu Diyarbakır’da çadırkent tahliye edildi