CHP’li Ağbaba: TÜİK’in kapıları demokrasiye kapandı

Yayın tarihi: 3 Aralık 2021 Cuma 2:05 pm - Güncelleme: 3 Aralık 2021 Cuma 2:25 pm

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, mitinglere başlayacağını, ilk durağın Mersin olacağını duyurmuştu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba miting öncesi konuşma gerçekleştirerek gündemdeki maddelere değindi.

CHP’li Veli Ağbaba’nın miting öncesi gerçekleştirdiği konuşmada öne çıkan detaylar şu şekilde:

Ana muhalefetin erken seçim çağrısının aksine, erken seçim olmayacağı yönünde konuşmalar yapan iktidarı eleştiren Ağbaba, “1 kasım 2018 öncesinde hemen sonra 24 haziranda bir erken seçim yapıldı. O zaman Türkiye kabile devleti miydi, Recep Tayyip Erdoğan kabile reisi miydi sormak istiyoruz.” dedi.

“TÜİK’İN KAPILARI DEMOKRASİYE KAPANDI”

“Türkiye’nin en güvenilik enflasyon açıklayan grubu yüzde 58,6 oranında enflasyon açıkladı TÜİK ise bunu 21,31 açıkladı. Üretici ve tüketici enflasyonu farkı yüzde 33.1. TÜİK ısrarla verileri görmezden geliyor. Bugün Kemal Kılıçdaroğlu Türkiye’de yaşayan her vatandaşın hakkı olduğu gibi, TÜİK’e gitti ama kapı kapandı. O kapı demokrasiye kapandı. TÜİK’in talimatla iş yaptığının kanıtıdır bu.”

“KENDİ KARANLIK GEÇMİŞİNİ UNUTTURMAK İÇİN YAPIYOR”

Suç işleri Bakanı bir tweet atmış, CHP’yi suçluyor. Mekan basmanın ne anlama geldiğini bilirsiniz, tam bir mafya ağzı ile konuşmuş, İçişleri bakanı Türkiye’nin en büyük güvenlik sorunudur. Ancak biz biliyoruz bu tweetleri neden attığını, suç işleri bakanı kendi karanlık geçmişi unutulsun diye atıyor. Niye attı? Sezgin Baran Korkmaz’ın uçağına bindiğini unutturmak için attı bu tweeti, baskısıyla, tehdidiyle intihar eden polis Hakan için, Sedat Peker’e koruma verdiğini unutturmak için yapıyor bu suçlamaları. Genel Yayın Yönetmeni’ni aracı yaparak Sezgin Baran Korkmaz’dan 10 milyon euro rüşvet istediğini unutturmak için yapıyor, eskiden içiciyim diyen kurtulurdu ya, bunlar hem satıyor hem içiyor. Milli içeceğimiz ayrandı, bunların ki pudra şekeri. Ülkede ne kadar mafya ne kadar namussuz varsa bu ilişkilerini unutturmaya çalışıyor.

“BU MODEL ÇİN MODELİ DEĞİL,VENEZUELA MODELİ”

“Mandacılar diyor ya karşınızdaki en büyük mandacı, Recep Tayyip Erdoğan’dır. Erdoğan’ın verdiği model Çin modeli değil, Venezuela, Bangladeş modelidir. 6 ay daha sabır diyor, sanki 19 yıldır ülkeyi Bay Kemal yönetiyor. 19 yıl yönetmişsin bir de 6 ay sabredin diyor. Doğal gaza yine zam gelmiş. Erdoğan diyordu ya “Çin modelini benimseyeceğiz” diye bu ne perhiz bu ne lahana turşusu. Türk lirası tarihimizin en itibarsız günlerini yaşıyor. ”

CHP’li Ağbaba: Erdoğan kedi gibi BAE liderinin dizinin dibine çöküverdi

Ağbaba: Ekonomik kurtuluş savaşında 5’li çeteyi cepheye sür!