CHP’li Ağbaba: Erdoğan kedi gibi BAE liderinin dizinin dibine çöküverdi

Yayın tarihi: 25 Kasım 2021 Perşembe 5:07 pm - Güncelleme: 25 Kasım 2021 Perşembe 5:07 pm

CHP Esnaf Masası’nın Doğu Anadolu turu sürüyor. Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba başkanlığındaki heyet bugün CHP Ardahan İl Başkanlığı’nda CHP’li Belediye Başkanı Faruk Demir ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

“Türkiye bir uçuşa geçmiş. Uçuyor ama yukarı doğru değil. Aşağı doğru uçurumun dibine gelmiş durumdayız. Hepimizin görevi Türkiye’yi bu uçurumdan çıkarmak. Dün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın davetiyle Birleşik Arap Emirlikleri’nin lideri Türkiye’ye geldi. Kimdi? 15 Temmuz darbe girişiminin finansörü olarak nitelendirilen bir devlet. Libya ile de karşı karşıya gelmiş, adeta düşman olmuştuk. Libya’da şehit edilen MİT mensubu yurttaşlarımızı da bunların silahlarıyla öldürüldüğünü söylemiştik. Oynak olan sadece döviz kurları, dolar değil AKP’nin dış politikası. İsrail ile ilgili Mavi Marmara’dan sonra ‘Emri ben mi verdim’ demişti.

“AKP’NİN ELİNDE KANLI BİR PARA VAR”

15 Temmuz’da ölen 251 yurttaşımıza da, ‘Ben mi sokağa çıkın dedim’ derse hiç şaşmayın. 15 Temmuz darbe girişiminin ana aktörü olduğu söylenen ülkeye parasız kalınca Recep Tayyip Erdoğan kedi gibi BAE Emiri’nin dizinin dibine çöküverdi. Daha dün ‘şerefsiz BAE’ diye manşet atan yandaş medya, bugün ‘Birleşik Arap Emirlikleri’nden 10 anlaşma’ diye manşet atmış durumda. Artık AKP’nin elinde kanlı bir para var. Bu paraya niye ihtiyaç duydular? Çünkü Türkiye’yi yokluk ve yoksulluğa sürüklediler.” dedi.

Ağbaba: Ekonomik kurtuluş savaşında 5’li çeteyi cepheye sür!